İstanbul Caddesi, ralli caddesi mi?
Nil Aktaş, Avrupa Şampiyonu oldu
İğneada'daki 6 kişinin öldüğü selde yıkılan tesiste keşif yapıldı
Demir Ali Tabak, LGS’de Türkiye 1. Si oldu
Bu haber 29 Haziran 2024, Cumartesi 09:06 tarihinde eklendi. 100 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Ekici’den Koruyucu Aile Günü mesajı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Ekici’den Koruyucu Aile Günü mesajı  

Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin mesajı şöyle; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Resmî Gazete’ de yayımlanan genelge ile 30 Haziran tarihinin "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır.

Ailenin bu görevi yerine getiremediği durumlarda çocuk, devlet koruması altına alınmaktadır. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. 

Koruyucu aile hizmetinin amacı, koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlayacak koruyucu aileleriyle buluşturmaktır. Koruyucu ailelerimizin açtığı örnek yolu, sevgi hareketini tüm vatandaşlarımızın desteği ve sorumluluğuyla büyüterek devam ettireceğimize inanıyorum.

 Bir çocuğun ailesi olabilmek için, kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu, anne ve baba olmanın sadece biyolojik sebeplere bağlı olmadığını bizlere gösteren, koruyucu ailelerimize bu erdemli davranışları için teşekkür ediyor, bu anlamlı günde bu konudaki farkındalığın artarak çoğalmasını diliyor ve 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyorum. İyi ki varsınız…”

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek