İstanbul Caddesi, ralli caddesi mi?
Nil Aktaş, Avrupa Şampiyonu oldu
İğneada'daki 6 kişinin öldüğü selde yıkılan tesiste keşif yapıldı
Demir Ali Tabak, LGS’de Türkiye 1. Si oldu
Bu haber 29 Haziran 2024, Cumartesi 09:08 tarihinde eklendi. 219 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, sisli vadi ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması  

Milletvekili Fahri Özkan’ın basın açıklaması şöyle; “Basına ve Kamuoyuna, Bilindiği üzere 5 Eylül 2023 tarihinde  İğneada Sisli Vadisi’nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede meydana gelen sel felaketinde 6 yurttaşımız hayatını kaybetmişti. 

Söz konusu alanın turizm alanı olarak tespit edilip turizm tesisleri yapılabilmesi  “kamu yararı” statüsünde alınabilmesi amacıyla İl Özel idaresinin teklifi ile konu 12 Mart 2021 tarihinde değerlendirilmek üzere İl daimi Encümenine getirilmiş ve Encümen gündemine alınmıştır.

Ancak, Encümende bölgenin “Kamu Yararına” alınması hususunda görevli olan dört üye evet oyu vermiştir. CHP’yi yani partimizi temsilen görev yapan 3 İl genel Meclis Üyemiz ise ret oyu vermiştir.

 Ayrıca ret oyu veren üyeler, muhalefet şerhlerini ve gerekçelerini yazılı olarak karar defterine geçirmelerine rağmen verilen evet oyları sonucu bu karar  alınmış, bakanlık tarafından da onaylanmıştır.

Üç İl genel Meclisi Üyemiz konu ile ilgili olarak Edirne Bölge İdare Mahkemesine dava açmış, mahkeme 22.02.2022 tarihinde verdiği kararda itirazları haklı bulup, kamu yararının iptaline hükmetmiştir.

Ayrıca, bu alanda kurulan tesisler için Edirne Bölge idare Mahkemesinin verdiği yıkım kararı var. Yıkım kararı  olmasına rağmen, mülk sahibi ruhsatsız ve kaçak olan bu yapılarda faaliyetini sürdürmeye devam etmiştir.

Bu tesis sahibinin, Edirne Bölge İdare Mahkemesinin verdiği yıkım kararına  İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde itiraz etmesine rağmen karar bozulmamıştır. Kısaca İl genel meclisi Üyelerimizin tüm ısrarlarına rağmen yıkılması gereken kaçak turizm tesisi korunarak yıkımı engellenmiştir.

Burada yaşanan olayda yetkililer konuyu açıkça ihmal, suiistimal ve göz ardı ederek bir koruma kalkanı oluşturulmuştur. Kaçak yapılaşmayla ilgili olarak karar verici olan bizler değil, 22 yıldır iktidar olan AKP hükümetleridir. Çıkarılan imar aflarının, yanan orman alanların imara açılmasının, burada olduğu gibi olmadık yerlere turizm belgesi verilmesinin nedeni de yine AKP iktidarı ve yönetimleridir.

Suçluların yaptıklarının yanına kar kaldığı, eş, dost, yandaş kayırmacılığının devam ettiği bu uygulamalar devam ettiği sürece daha çok kayıplar yaşanacaktır. Saygılarımla,”

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek