Umurca’da çıkan anız yangınlarında 80 dekar alan zarar gördü
Müzik Öğretmeni Onur Şenel hayatını kaybetti
Üstgeçidin ayağına çarptı
“EMEKLİLER, EMEKLİLER HAFTASINA AÇLIK VE SEFALET İÇİNDE GİRİYOR”
Bu haber 01 Temmuz 2024, Pazartesi 09:11 tarihinde eklendi. 285 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sokak Hayvanları için kermes düzenleniyor

Lüleburgaz Kapalı Pazar yerinde Lüleburgazlı hayvan severler kermes açılışı gerçekleştirildi.
Sokak Hayvanları için kermes düzenleniyor  

28 Haziran’da başlayan Kermes 5 Temmuz’a kadar devam edecek.

Lüleburgaz’da yaşayan Hatice Çakar, Fatmagül Taşçı ve Coşkun Akyazı’nın planladığı ve kendi evlerinden veya çevrelerindeki insanlardan toplanan çeşitli eşyalar sokak hayvanlarına harcanacak yardıma dönüşmek adına tezgahta yerlerini aldı.

Tamamen gönüllü bağışı ile şekillenen kermesin açılışı Cuma günü 16.00’da gerçekleşti. 

Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Seyhan Esen ve ilçede yaşayan hayvan severler katılım sağladı.

 

Hatice Çakar, kermes ve hayvanlar ile alakalı açıklamalarda bulunarak; “Tüm duyarlı vatandaşları buraya bekliyoruz.

Ürünler gönüllülerden temin edildi. Çevredeki insanlardan kendi dolaplarımızdan katkılar sağlanarak oluşturduk. Bunların satışı sokak hayvanları için harcanacak. 

 

Sokak hayvanları kısırlaştırılmıyor. Yaralı hayvanları tedavi için belediyenin barınağına götürmüyoruz, yeterli olduğunu düşünmüyorum. Daha önce basit vakalarda bile ölümle sonuçlanmalar oldu. O yüzden elimizden gelen imkânlar dâhilinde özel kliniklere götürüyoruz.

Başka bir konu olarak belediye çalışanları bizim koyduğumuz mamaları süpürüyor çöpe atıyor. Bunu gördük. Belediyenin bu konularda daha hassas daha duyarlı olmasını istiyoruz. Halkımız da umarız bu canlar için su ve mama kapları bırakırlar. Başkanımızın bu çalışmaları biran önce başlamasını istiyoruz.

Belediyemizden mama desteği bekliyoruz, sadece bize değil çeşitli noktalarda mama noktaları olabilir.

Bu tarz destek ürünlerini devamlı hale getirmek adına belediyeden bir satış noktası sağlanırsa biz bu topladığımız ürünleri satıp hayvanlara elimizden gelen desteği sağlamaya devam etmek istiyoruz sürekli hale getirerek. Buranın satışları tamamen hayvanların bakımı için kullanılacak eğer gerçekleşirse." dedi.

 

Kermesin açılışında bulunan Fahri Özkan da açılış sırasında açıklama yaparak; “Bugün burada Sokak hayvanlarımız için düzenlenen bu anlamlı kermesin açılışında bir aradayız. Ben de hayvan sahibi biri olarak böyle konulara ayrıca önem veriyorum. Onlar bizim dostlarımız, hayat arkadaşlarımız. Ben bu organizasyon için emek veren herkese tek tek teşekkürlerimi sunuyorum ve yapabileceğimiz her türlü destek için kapımızın daima açık olduğunu belirtmek istiyorum. Üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız. Kermesin bereketli olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı birlik içerisinde destek olmaya davet ediyorum. Ayrıca bu sıcak havalarda tüm halkımızın kapı önlerine en azından bir kap su bırakmasını rica ediyorum. Bizler bile sıcaklardan çok fazla zorlanırken sokaklarda temiz su bulamayan dostlarımız için duyarlı olmalıyız." dedi.

Barış Can KORKMAZ

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek