Vali Turan’dan Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaret
2025-2029 STRATEJİK PLANI BELEDİYE MECLİSİ’NE GELDİ
Cinayete ilişkin iki zanlı tutuklandı
Bugün sıcak, yarın yağışlı
Bu haber 08 Temmuz 2024, Pazartesi 09:15 tarihinde eklendi. 344 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Fahri Özkan; “Yolsuzluk iddiaları çok vahim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, yaptığı açıklamada; “Yolsuzluk İddiaları çok vahim! Adı geçen kişiler derhal görevden el çektirilerek soruşturma başlatılmalıdır!…” Dedi.
Milletvekili Fahri Özkan; “Yolsuzluk iddiaları çok vahim”  

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan  basında ve kamuoyunda yer alan, Vakıflar Genel Müdürlüğünde, depremde yıkılan veya hasar gören vakıf eserleri ve camiler için yapılan ihaleler ve bu ihalelerle ilgili yolsuzluk iddialarını TBMM’ye taşıyarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un  yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

 

Vakıflar Genel Müdürlüğünde yeterli sayıda personel olmamasına rağmen, acil şekilde sağlamlaştırma ihalesi yapıldığı, bu ihalelerin yaklaşık maliyetlerle hazırlanıp, biran önce gerçekleştirilmesi için personele baskı yapıldığı iddialarının doğru olup olmadığını soran Özkan depremde yıkılan veya hasar gören ve acil olarak onarım ve sağlamlaştırma ihalesi yapılan veya yapılacak olan vakıf eseri ve camilerin sayısı kaçtır?  Belirlenen ihale bedelleri ne kadardır?  diye sordu. 

 

Fahri Özkan, Pazarlık usulü yapılan 300 adet sağlamlaştırma ihalelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi için  kurumunuzda yeterli teknik personel var mıdır? Var ise görevli teknik personel sayısının kaç kişi olduğunu sordu.

170 cami, medrese gibi vakıf eserleri için acil  bir şekilde yaklaşık maliyet hazırlatıldığı  ve bunların ihalesine bir an önce çıkılması istenildiği doğru mudur? Doğru ise bu acelenin nedeni nedir? Siye soran Özkan, Bu soruların cevaplarının kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 

İddiaların çok vahim olduğunu, doğruluğun araştırılması için adı geçen kişilerin soruşturmanın selameti açısından derhal görevden el çektirilerek soruşturma başlatılması gerektiğini belirten Özkan, İhaleleri alacak firmaların Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu tarafından belirlenerek Vakıflar Genel Müdür yardımcısı Aydın Cem Aslanbay ve Sanat Eserleri Ve Yapı İşleri Daire Başkanı Şengül Koncagül’ e bildirildiği, bu kişiler tarafından  yüklenici firmaya ihalenin kendisine verileceği söylendiği iddiaları doğru mudur? Bu durum Kamu İhale kanununa uygun mudur? Değil ise bu kişiler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

İddialarda yer alan, adı geçen kişiler tarafından, İhale bedelinin yüzde 10’u tutarındaki meblağın, ismini belirtecekleri şirkete yatırılması istendiği, gerekçe olarak da adı geçen şirketin depremzedelere yardım ettiği, iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu ihalelerin verildiği firmalardan deprem yardımı adı altında alınan paralar hangi hesaba yatırılmaktadır? Tutarı ne kadardır? Bu durum yasal mıdır? diye soran Özkan, “Yüklenici olarak belirlenen firmanın kendisine  söylenen bedeli yatırdıktan sonra, kendi belirlediği 4 firma ile ihaleye girdiği, anlaşmalı biçimde bu şekilde en düşük teklifi kendisi verdiği için ihalenin kendisinde  kaldığı iddiaları doğru mudur? Bu şekilde bu güne kadar kaç ihale verilmiştir? Bu ihalelerin tutarı ne kadardır?,” dedi.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek