LÜBA, Lüleburgaz’ı başarı ile temsil etti
Sıcaklıklar 20 derece altına düşecek
Bugün iki köyde elektrik kesintisi var
Bu haber 24 Temmuz 2024, Çarşamba 09:08 tarihinde eklendi. 394 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’DE NELER OLUYOR?

2024 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde güç birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kalesi olarak görülen Kırklareli’nde ise büyük bir hezimete uğramıştı.
CHP’DE NELER OLUYOR?  

Kırklareli Merkezi ve diğer ilçeler içinde sadece Lüleburgaz ve Vize belediyelerini kazanan CHP’de seçimlerin ardından ise CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi, 2024 yerel seçimlerinde başarılı sonuçlar aldıklarını söylemişti.

 

Geçtiğimiz yıl CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı seçimlerine hazırlanırken “KIRMIZI ÇİZGİMİZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZI ÜYE BAZINDA ÖN SEÇİMLE BELİRYECEĞİZ. ATAMA KARARI ÇIKARSA İSTİFA EDERİM” diyen CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can da atama  kararı çıktıktan sonra bu sözlerini unutup kendisine bunu hatırlatanları disipline vermeye  başlamıştı.

 

2019-2024 Dönemi Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi CHP’li Ertan Bayer, ile Lüleburgaz Kent Konseyi eski Başkanı ve CHP Lüleburgaz 6. Sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı Binnur Dinç’in partiden kesin çıkarma cezası almasının ardından 23 kişi de 2 yıllık geçici partiden çıkarma cezası ile disipline sevk edildi.

 

Aralarında belediye başkan aday adayları, belediye meclis üyesi aday adayları, eski ilçe başkanı ve yöneticileri ile parti üyelerinin de bulunduğu 23 kişi hakkında yerel seçimlerde parti aleyhine çalıştığı iddia eidldi.

 

CHP Genel Genel Başkan Yardımcıları Ensar Aytekin ve M. Gül Çiftçi Binici ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin imzasının bulunduğu dilekçede Merkez Yönetim Kurulu Kararı uyarınca gerekli disiplin soruşturmasının yapılması istendi.

İSİMLER KİMLER?

Genel Merkez tarafından gönderilen yazıda; Ali Şengöz, Bilal Çetintaş, Ceren Geyik, Cihan Murat Koçan, Göksel Üstünalp, Halit Kaplan, Hatice Kaval, Hayrettin Doğrular, İsmet Erdem, Meral Kozar, Murat Batu, Oğuz Kaan Kozar, Özgür Kaya, Pınar Dündar, Rasim Dinç, Raşit Şişman, Recai Doruk, Seçkin Sayar, Semih Yıldız, Sevinç Koçan, Şaban Koray Şentürk, Tunay Kantürer ve Ufuk Güçlü için ‘geçici çıkarma cezası’ istendiği görüldü.

DİLEKÇEDE NE DENİYOR?

Genel Merkez tarafından Kırklareli İl Başkanlığı’nda gönderilen dilekçede; “31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, parti aleyhine çalışma ile ilgili Tüzüğümüzün 68/1-e maddesine uyan fiilin ağırlığı göz önünde bulundurularak, ‘geçici çıkarma cezası’ istemiyle Tüzüğümüzün 63/5. Maddesi uyarınca İl Disiplin Kuruluna sevk edilmelerine, Merkez Yönetim Kurulu’nun istemiyle 3 Temmuz 2024 tarihli toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir. Merkez Yönetim Kurulu Kararı uyarınca gerekli disiplin soruşturmasının yapılmasını önemle arz ederiz” denildi.

 

PINAR DÜNDAR’DAN AÇIKLAMA

Disipline sevk edilenlerden Avukat Pınar Dündar yaptığı açıklamada; “Sevgili CHP ailem; CHP Kırklareli ili Lüleburgaz İlçesi yönetimine bağlı geçmiş dönem yöneticilik yapmış partisine gönülden bağlı ve çocukluğundan bu yana emek vermiş birisi olarak hakkımızda yapılan suçlamaların gayet samimiyetsiz ve tamamen bir kısım parti yöneticisinin kendisinin ilerlemesine engel teşkil edeceğini düşündüğü kişileri karalama politikasından başka bir eylem olmadığını düşünüyorum.  Zira kendileri genel seçimlerde partimiz vekili sayın Fahri Özkan'ın çalışmalarında görevleri olmalarına rağmen yer almayarak son dakika (son gece yürüyüşünde) usulden görünmeleri,  ve bir oy işçi partisine bir oy Meral'e çalışmaları ile gündeme oturanlar hakkında elleri kolları bağlı halde hiçbir şey yapmamaları,  son dönem yerel seçimlerde sahte mühür vakasında adlarının geçmesi ile birden fazla üye ve aday ve hatta yönetici hakkında herhangi bir işlem yapılmaması gibi birden fazla olayın üstünü kapatmak adına yapılmış çirkin bir girişimdir. Söz konusu kişiler; geçici çıkartma cezası ile disipline sevk edilen şahsım ve listede yer alan tüm hatırı sayılır ve partide yıllardır emeği geçen üyelerimizi çıban olarak görmektedir. Ne var ki bizleri çıban olarak gören iş bu yönetici ve partililerimizin bilmesi gereken bizlerin Partimiz Aleyhine hiçbir eylem ve faaliyette bulunmadığımız, Partimizi Karalamaya neden olabilecek bir davranışta bulunmadığımız gibi Partimizi en iyi şekilde temsil edip gerekli görevlerimizi layığı ile yerine getiren kişiler olduğumuz hususunun tartışmaya dahi kapalı bir konu olduğudur. Ve bilinmelidir ki; geçmişte usulsüz şekilde kendilerinin bir kısım görevlere aday olduğu  seçimlerinin maddi olarak ilçe yönetiminden finanse edilmesinin önüne geçen biri olarak ta o zamandan gelen kendi şahsi hırslarının tezahürü olan bu eylemlerinin bizlerin adını karalamayacağı ve bizleri Partiden uzaklaştırarak kendilerinin istedikleri gibi at koşturacakları platformu onlara sağlamayacağı, bizlerin kağıt üstünde yapmadığı üzerine atılı eylemler vechinde partiden uzaklaştırılması halinde dahi siyasi ve etki gücünün ve isimlerimizin olduğumuzdur. Bizlerin onların önünde çıban olmadığımız gibi aslında tüm bu haksız eylemlerinin Partililerimizin cevapları ile onlara kökünü çıkaramayacakları bir nasır olarak bu eylemlerinin geri döneceği kanaatindeyiz. Yapılan tüm bu haksız iddia ve suçlamalar yerine düzgün ve olması gerektiği gibi bir yönetim yapmalarını, sayın vekilimizin ve ilgili üst yönetimlerin bu hususlara el atarak gereğini yapmasını dilediğimi belirtmek isterim.” Dedi.

Gazetemize ulaşan parti üyeleri de “Disipline verilen ve partiden atılan isimler, bir yerlere aday olan ve aday olma ihtimali olan kimseler.  Bu kimseler şu an koltuklarda olanları rahatsız etmiş olacak ki koltukta olanlar rakip eksiltme işine girişmiş. Bunu da parti genel merkezini ve disiplin kurulunu kullanarak yapıyor. Ama adalet er geç tecelli eder.  AKP eski vekilinin sözünden dışarı çıkmayanlar, FETÖ’cülerin avukatlığını yapanlar kaybeder, gerçek CHP’liler kazanır” dediler.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek