NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 24 Temmuz 2024, Çarşamba 09:09 tarihinde eklendi. 333 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“24 TEMMUZ TATİL OLMALI”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 23. Dönem Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış, 2007-2011 yıllarında CHP’den Kırklareli Milletvekilliği yapmıştı.
“24 TEMMUZ TATİL OLMALI”  

Milletvekilliği yaptığı dönemde 1 Mayıs’ın Resmi Tatil olması için verilen yasa teklifinde imzası olan Tansel Barış,  24 Temmuz 1923 yılında imzalanan Lozan Antlaşması’nın yıl dönümleri olan 24 Temmuz tarihlerinden de Resmi Tatil olması için verilen kanun teklifine imza atmıştı.

Bu teklifinin halen geçerli olduğunu belirten Tansel Barış, Lozan Antlaşması’nın 101. Yıldönümünde bu isteğini bir kez daha dile getirerek “24 TEMMUZ TATİL OLMALI” dedi.

Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu olduğunu da belirten CHP 23. Dönem Kırklareli Milletvekili Dr. Tansel Barış; “Fazla tatil iyi değil. Çalışmak lazım. Ancak Lozan Barış Antlaşması sıradan bir Antlaşma değil. Lozan Barış Antlaşması, hafife alanlara inat, Türkiye Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığını Dünyaya haykırdığı tarihtir. Böyle de kalacaktır. Bu tarihi tekrar hatırlarken Ülkemizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,   Lozan Fatihi Milli Şef İsmet İnönü’yü ve silah arkadaşlarını özlem, saygı ve rahmetle anıyorum” Dedi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek