NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 24 Temmuz 2024, Çarşamba 09:09 tarihinde eklendi. 233 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz sineklere teslim

Lüleburgaz’da sivrisinek ve karasinek yoğunluğu rahatsızlık verici boyutlara geldi.
Lüleburgaz sineklere teslim  

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaz aylarında artan karasinek ve sivrisinek yoğunluğu, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Özellikle son dönemde artan  sinek sorunu, insanları rahatsız ederken belediyenin ilaçlama çalışmalarının yeterliliği ve ilaçlama zamanı da kafalarda soru işareti bıraktı.

Her yıl yaz aylarında ortaya çıkan ancak bu yıl öncekilere göre daha fazla görülen sinek istilası, özellikle açık alanlarda ve evlerin yakınlarında sorun yaratıyor.

Kapı Pencere Açamaz Olduk

Gazetemize açıklamada bulunan bir vatandaş; “Günlük hayatımızı ciddi şekilde etkileyen bir sorunla karşı karşıyayız. Özellikle bu yıl sivrisineklerin sayısında gözle görülür bir artış var. Kapı pencere açamaz olduk, rahat bir şekilde havalandırmak neredeyse imkansız hale geldi. Geceyi rahat geçiremiyoruz. Sinek sorununun çözümü için belediyenin daha etkili önlemler almasını bekliyoruz. Düzenli ilaçlama yapılması önemli ancak bu yeterli değil gibi görünüyor. Belki de daha sık aralıklarla ilaçlama yapılmalı veya farklı çözüm yolları düşünülmeli” dedi.

Emin Halebak döneminde bu sorun yoktu

Gazetmize açıklamada bulunan bir diğer vatandaşta “Emin Halebak’ın belediye başkanlığı döneminde Lüleburgaz’da hiç sinek sorunu yaşanmıyordu. 2019 yılının yaz ayından itibaren bu sorunu yaşamaya başladık. Bu yıl iyice arttı” diyerek bu konudaki düşüncülerini dile getirdi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek