NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 25 Temmuz 2024, Perşembe 09:07 tarihinde eklendi. 244 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Gündoğdu, Babaeski’de ki kirliliği sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu Babaeski’nin Kumrular köyünde yaşanan kirliliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile yazılı soru önergesi verdi.
Milletvekili Gündoğdu, Babaeski’de ki kirliliği sordu  

             Milletvekili Gündoğdu’nun önergesi ve konuşması şöyle; “Kırklareli İlimizin Babaeski İlçesine bağlı Kumrular Köyü’nde faaliyet gösteren Biyogaz ve Gübre Entegre Tesisinin işletilmesi sırasındaki meydana gelen kirlilik bölgede canlı yaşamını tehdit etmektedir.

Bölgede çevreye ve Kumrular Deresi’ne dökülen atıklar, derenin sularını kirleterek deredeki canlıların yok olmasına neden olmaktadır.

Derede kirlilikten dolayı sular siyah akmakta, yoğun kokular oluşmakta ve sık sık balık ölümleri meydana gelmektedir.

Bölgedeki tesis ve tesislerin faaliyetleri sonucu vatandaşlarımızın ciddi sağlık sorunları yaşamaması için tedbirlerin süratle alınması zorunludur.

Bu doğrultuda;

1-Anılan bölgede faaliyet gösteren işletme ve işletmeler düzenli olarak kontrol edilmekte midir, işletmelerin son 10 yıldaki faaliyetlerinde çevresel kirlilik yarattığı tespit edilmiş midir, son 10 yılda denetleme sırasında ihmal ve kusurları olan hangi işletmelere, hangi tarihte, ne ceza uygulanmıştır, uyguladığınız cezalar, sorunlara çözüm olmuş mudur?

 2-Bakanlığınızın tüm uyarı ikaz ve cezalarına rağmen bölgede canlı yaşamını tehdit eden işletmelerin geri dönüşü mümkün olmayan zararlarını nasıl telafi edeceksiniz?”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek