NEFES NEFESE OPERASYON
Yeni Vergi Dairesi Müdürü göreve başladı
CHP, 101 YAŞINDA
Zabıta Teşkilatı 198 yaşında
Bu haber 26 Temmuz 2024, Cuma 09:06 tarihinde eklendi. 207 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Yoksuldan zengine değil, zenginden yoksula kaynak aktaracaksınız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, vergi kanunları hakkında konuşma yaptı.
 “Yoksuldan zengine değil, zenginden yoksula kaynak aktaracaksınız”  

 

 Milletvekili Gündoğdu konuşmasında; “ Yoksuldan zengine değil, zenginden yoksula kaynak aktaracaksınız” Dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun konuşması şöyle; “Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; öncelikle tüm vatandaşlarımızın hafızasını tazelemek istiyorum.

Bugün açlık, yetersiz beslenme ve barınma yaşamsal sorun hâline geldiyse bunun sorumlusu AKP'dir.

 Yüz binlerce vatandaşımız kent lokantalarında aş kuyruğunda ise bunun sorumlusu AKP'dir.

 Toplumun değerlerini yok eden, sosyal çürümeye neden olan işsizlik ve yüksek enflasyonun sorumlusu AKP'dir.

 AKP ve MHP kol kola vererek yirmi iki yılda fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğu bir düzen kurmuştur.

Derde derman olarak göreve gelen Şimşek Bakan son bir yılda faizleri yüzde 8'den yüzde 50'ye, enflasyonu yüzde 38'den yüzde 72'ye uçurdu.

Enflasyon yoksulun cebindekini zengine kaynak aktarmaktır. Artık sakın ha sabır şükür beklemeyin vatandaştan. Siz şükredeceksiniz, siz nefsinize kilit vuracaksınız, vicdanınızın sesini dinleyip merhametli olacaksınız.

 Yoksuldan zengine değil, zenginden yoksula kaynak aktaracaksınız, yoksulluğu bitirecek düzenlemeler getireceksiniz. Peki, bu kanun teklifinde bu var mı? Yok.

Son birkaç ayda akaryakıta yüzde 39, haberleşmeye yüzde 65, köprü ve otoyollara yüzde 60, elektriğe yüzde 38, tren biletine yüzde 26 zam geldi.

İğneden ipliğe zam furyası hâlâ devam ediyor.

Yıl sonuna kadar 17 bin liralık asgari ücrete zam yapılmazsa alım gücü 9 bin liraya düşecek. "Enflasyon yüzde 70." diyerek emekliye yüzde 25 iyileştirme, yurt dışı çıkış harcına da yüzde 200 zam yapıyorsunuz.

Trakya'dan kültür elçisi çocuklarımızın, gençlerimizin, sanatçılarımızın, STK'lerin, ülkeler arası kaynaşmaların önüne şu anda set çekiyorsunuz.   

Değerli arkadaşlar, vergilerin yüzde 76'sı dolaylı vergilerden alınıyor.

Bu kadar zengin, bu kadar holding toplam verginin sadece onda 1'ini verirken işçi, memur, esnaf, çiftçi, yoksul vatandaş verginin yüzde 90'ını veriyor.

Emeklimiz altı ay önce maaşı 10 bin lira olduğunda 25 kilo dana kıyma alıyorken şimdi müjde diye verdikleri zamla bugün sadece 20 kilo kıyma alabiliyor.

Hilenin hurdanın, aldatmacanın doruğuna çıktınız. Sözde zam yaparken emekliye "7 kilo kıymanızı çalmıyorum, 5 kilosunu çalıyorum." diye de müjdeli haber veriyorsunuz.

 Açlık sınırı 19 bin lira iken asgari ücretliyi 17 bin liraya, emekliyi ise 12.500 liraya mahkûm ettiniz. Bunun adı zam değil, emekliye de ihanettir.

            AKP ve MHP'nin yirmi iki yıldır tasarruf anlayışı, esnaf can çekişirken Esnaf Kefaletin kredi faizlerini yükseltmektir.

Tasarruftan anladığınız, esnafın prim gün sayısını düşürmemektir, esnafın perakende yasasını çıkarmamaktır, esnafı zincir marketlere ve uluslararası ticaret şirketlerine boğdurmaktır.

 Sizin tasarruf anlayışınız, çiftçi borç batağında iken ürün fiyatlarını düşürmektir, asgari ücretlinin maaşını açlık sınırının altında tutmaktır, bir genel müdürün 1 milyon 420 bin lira olan maaşını tam 1 milyon 820 bin liraya çıkarmaktır.

 Sizin tasarruf anlayışınız, milyonların sırtındaki yük olan dolaylı vergileri daha da artırmaktır, 5 liralık şişe suyunun fişini almayana 5 bin lira ceza kesmektir.

 Sizin tasarruf anlayışınız, sarayın son bir yıldaki harcamalarını 8 kat artırmak, siyasi ve ekonomik yandaşlarınıza da ballı ihaleler, ballı maaşlar vermektir.

            Değerli arkadaşlar, tasarrufu, fedakârlığı yoksul, emekçi, çalışan, çiftçi, esnaf yapmayacak;

Kur korumalıdan milyonlar kazananlar, faiz zenginleri, ballı maaş alanlar fedakârlık yapacak.

Fedakârlığı, geçilmeyen köprüden milyon euro alanlar, milyonluk vergi borcu silinenler yapacak bundan sonra.

 Tasarrufu ve fedakârlığı önce saray ve çevresi yapacak.

Şimşek Bakan, açıkça artık söylemek gerekirse, yemeği kim yediyse hesabı da o ödeyecek çünkü bu milletin artık hesap ödeyecek mecali kalmadı. “

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek