Lüleburgaz Belediyesi’nden örnek temizlik kampanyası
Vali Ekici’den veda mesajı
Kırklareli'nde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
Balkan buluşması yarın
Bu haber 31 Temmuz 2024, Çarşamba 09:06 tarihinde eklendi. 249 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan Çevre Bakanı Murat Kurum’a Yazılı Soru Önergesi

Kırklareli CHP Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik olarak yazılı soru önergesi sundu.
Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan Çevre Bakanı Murat Kurum’a Yazılı Soru Önergesi  

Milletvekili Gündoğdu soru önergesinde, Kırklareli'nin Vize ilçesinde faaliyet gösteren çimento fabrikaları, taş ocakları ve kırma eleme tesislerinin çevreye ve halk sağlığına etkilerini konu aldı.

Gündoğdu, toz ve toprak serpintisi, ağır tonajlı kamyon trafiği, gürültü kirliliği, su kaynaklarının çekilmesi ve tarım alanlarının tozdan etkilenmesi gibi olumsuz etkilerin tespit edilip edilmediği, alınan önlemlerin etkinliği ve bu önlemlerin sonuçları hakkında bilgi talep etti.

Soru Önergeleri

Milletvekili Gündoğdu’dan Bakan Murat Kurum’a sunulan soru önergeleri şu şekilde;

1-Kırklareli Vize İlçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren çimento fabrikaları, kırma eleme tesisleri, çeşitli maden ve taş ocaklarının bölgede öncelikle insan sağlığına, canlı yaşamına ve çevreye verdiği olumsuz etkiler (toz toprak serpintisi, ağır tonajlı kamyon trafiği, şiddetli gürültü, suların çekilmesi, tarım alanların tozdan etkileri) tespit edilmiş midir, edildiyse sonuçları nelerdir, hangi önlemler alınmıştır, alınan önlemler olumsuz etkileri ortadan kaldırmış mıdır?

2-Bölgede 20 yıl öncesine göre su kaynaklarında değişim tespit edilmiş midir, edildi ise kaynaklarda azalma var mıdır, var ise hangi tedbirleri aldınız, bölgede kullanılan içme ve kullanma su kalitesinde farklılık tespit edilmiş midir, edildi ise hangi tedbirler alınmıştır?

3- Anılan bölgenin ülkemizin eşsiz coğrafyasına sahip bir bölgesi ve Vize İlçemizin Uluslararası Sakin Şehirler (Cittaslow) listesinde olduğu biliniyorken bölgeye çevresel yönden ve yaşam alanları açısından zarar vermesi muhtemel yeni işletmelere izin vermeye devam edecek misiniz, yoksa bu konuda bir sınırlama getirmeyi düşünüyor musunuz?

Yağız Doruk KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek