Lüleburgaz’da Gaziler Günü kutlandı
Kırklareli Valisi değişti
LTSO’dan kırtasiye yardımı
Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konferans düzenlendi
Bu haber 12 Ağustos 2024, Pazartesi 09:11 tarihinde eklendi. 175 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor…

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kar Spor işbirliği ile imzalanan protokol kapsamında Kar Spor fabrikasından çıkan fire kumaşları SODAM'larımızda eğitim gören kursiyerler tarafından kullanılarak el sanatları kursunda kadın eliyle sanata dönüşüyor.
Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor…  

Kırklareli’nde Kar Spor fabrikasında imalat süreci sonucunda ortaya çıkan fire kumaşları kullanılarak el sanatları kursunda kadınlar  tarafından üretilen el emeği ürünler 08 Ağustos 2024 Perşembe günü Kırklareli Valisi  Birol Ekici, Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, kursiyerlerimiz ve yetkililerin katılımıyla Kar Spor Fabrikasında sergilendi.

 

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ;”Valimiz Sayın Birol Ekici, sergilenen ürünleri inceledi ve kursiyerlerimiz ile sohbet etti.  Projeye katkıda bulunan Kar Spor Fabrikası’na, tüm kurumlara ve emekleri ile projeye destek olan kadınlarımıza teşekkür etti.

Sergilenen ürünler, satışa sunuldu. Sıfır atıkla üretilen ürünlerin geliri kursiyerlerimize verilerek, kadına, kadın emeğine ve doğaya destek veriliyor.

Bu proje ile, fabrikada imalat süreci sonucunda ortaya çıkan atık kumaş parçalarının Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla Huzurevlerinden, Kırklareli Sosyal Dayanışma Merkezlerinden (SODAM) ve Kadın Konukevlerinden hizmet alan kadınların emeğiyle çeşitli ürünlere dönüştürülerek çevreye ve üreten kadınlarımızın mesleki eğitim faaliyetlerine ve ekonomik statülerinin güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Atıkların tekrar hammadde haline getirilmesini hedefleyen Geri Dönüşüm mantığı Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle çeşitli doğa dostu projelerle artık “İleri Dönüşüm” aşamasına gelmiştir.

İleri Dönüşüm, üretim atıklarından daha değerli bir ürün elde edilmesidir. Bu süreçte kadının yaratıcılığı, sanatı ve emeği atık malzemelerden yeni ürünler ortaya koyarak memleketimize ekolojik ve sosyo-ekonomik katkı sağlamaktadır.

 “Atık Malzemeler Kadın Eliyle Sanata Dönüşüyor” Projemiz kapsamında fabrika imalat sürecinde ortaya çıkan atık kumaş malzemeler, yakılarak imha edilmek yerine SODAM’lar, Kadın Konukevlerimiz ve Huzurevlerinden hizmet almakta olan kadınlarımız ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlerin eğitimlerinde değerlendirilerek ekonomik değeri olan ürünlere dönüşmektedir. Böylece hem doğamıza hem de kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenmelerine mesleki eğitimlerine katkı sağlanmaktadır.” Denildi.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek