Lüleburgaz’da Gaziler Günü kutlandı
Kırklareli Valisi değişti
LTSO’dan kırtasiye yardımı
Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konferans düzenlendi
Bu haber 13 Ağustos 2024, Salı 09:14 tarihinde eklendi. 257 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Genel Meclis Gündemine İğneada Sel Felaketi Raporları damga vurdu

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı Olağan toplantısı İl Genel Meclis salonunda yapıldı.
 İl Genel Meclis Gündemine İğneada Sel Felaketi Raporları damga vurdu  

09.08.2024 t Cuma günü saat 09:30’da  Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda 4.Birleşime ait tutanak özetleri okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

 

Ardından Meclis gündeminde yer alan  23 maddeden oluşan gündemdeki konular  ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar okunarak kabul edildi.


İl Genel Meclis toplantısında gündeme damga vuran CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis üyesi Yeşim Girgin'in konuşması oldu.


CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis üyesi Yeşim Girgin söz alarak geçtiğimiz günlerde İğneada Sisli Vadide meydana gelen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketi hakkında  bu günlere nasıl gelindiğini ve 19.04.2021 tarih 246 sayı ile başlayan 2021 yılı Nisan ayı İl Encümen karar özetleri ile başlayan süreç ile 19.04.2021 tarih 232 sayısında yer alan ve Komisyon Başkanlığı’nın Kırklareli eski Valisi Osman Bilgin, Komisyon üyeleri Genel sekreter Bülent Kuşoğlu, İl Genel Meclis üyeleri Volkan Ertan, Okay Şeran, Ufuk  İn, Rahim Zobu ve Ufuk Gürsel'den oluşan il Daimi Encümeninde  alınan karar örneğini okudu.

Girgin konuşmasında, “İl Encümeni’nde konu görüşülüp söz konusu alanın yerinde görülüp incelenmesi için, İI Encümeninde görev yapan üyelerden bir komisyon oluşturulmuş ve komisyon 16.04.2021 tarihinde söz konusu alanı yerinde incelemiş ve alanı fotoğraflamıştır. Söz konusu alan orman alanı içerisinde olup (Longoz Ormanları içerisinde kalıp kalmadığı tespit edilememiştir. Toprak Koruma Kurulu’nun almış olduğu kararın doğru olmadığı, alanın birinci sınıf tarım toprağı olduğu, alanda yaptığımız incelemede inşaat faaliyetlerinin devam ettiği ve inşaat faaliyetleri için hiçbir yasal başvurunun yapılmadığı yerinde ve resmi kayıtlarda yapılan incelemeler sonucu anlaşılmıştır. Kamu yararı kararı talep edilen alan 3,1453 hektar olmakla birlikte tarımsal bütünlük açısından bakıldığında kullanılan arazinin toplamı yaklaşık 10 hektar kadardır ve hepsi birinci sınıf tarım toprağı olup çevresindeki arazilerde fidan yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz tüm bu sebeplerden dolayı kamu yararı alınması hususunda "RED oyu kullanarak bu nedenlerden dolayı ilgili komisyon raporunu şerhli imzalıyorum" şeklinde raporu imzaladığı görülmüştür. Kırklareli İl Encümenince yapılan değerlendirmede; İl Encümen Üyeleri Ufuk İN, Rahim ZOBU, Ufuk GÜRSEL tarafından hazırlanan raporun, İl Encümen Üyeleri Ufuk İN, Okay ŞERAN ve Volkan ERTAN tarafından RED oyu ile şerhli imzalanarak kabulüne, Kırklareli İli, Demirköy İlçesi, Avcılar Köyünde 5.512,50 m2 yüzölçümlü 101 ada 184 parsel ve 25.940,87 m2 yüzölçümlü 101 ada 185 parsel numaralı taşınmazlar üzerinde "Turizm Alanı" amaçlı İmar Planı yapılması amacıyla Toprak Koruma Kurulu'nun 2020/13 sayılı kararına göre ilgili Bakanlıktan kamu yararı kararı alınması için dosyanın Bakanlığa sunulmasına karar verilmiştir denildi.
Bundan sonralarında da bizlerin ne için burada olduğumuz, neden mücadele ettiğimizi, neler yaptığımızı anlatmak, bilgilendirmek adına olsun ki bizim insanlarımızın, canlılarımızın, bir ağacın bile zarar görmeden yapılmasından yanayız. Gerekli görüldüğünde imar komisyonunda da olumlu oy kullanıyoruz

böylesi  gündem ve konularda önemle dikkat edilmesi lazım “dedi.

Sedat EVREN

...

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek