Lüleburgaz’da Gaziler Günü kutlandı
Kırklareli Valisi değişti
LTSO’dan kırtasiye yardımı
Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konferans düzenlendi
Bu haber 21 Ağustos 2024, Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi. 214 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Demokrasi Platformu’ndan Ziraat Odası’na ziyaret

Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü Lüleburgaz Ziraat Odası’nı ziyaret etti.
Lüleburgaz Demokrasi Platformu’ndan Ziraat Odası’na ziyaret  

26 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 15.00’te Lüleburgaz Üçgen Park’ta basın açıklaması yapılacağı da duyuruldu.

Hakan Dedeoğlu’nun öncülük ettiği Lüleburgaz  Emek ve Demokrasi Platformu’ndan ziyaret sonrasında yapılan açıklamada; “Bugün (19 Ağustos 2024 Pazartesi ) Lüleburgaz Emek ve Demokrasi platformu olarak Lüleburgaz Ziraat Odasını ziyaret ettik. Lüleburgaz Ziraat Odası Başkanı Selçuk Çamlıca ile hasat aşamasına gelen Ayçiçeği tarımının sorunları üzerine bilgi paylaşımında bulunduk.

Ayçiçeği tarımında geçen yıl tırtıl zararlısı bu yıl kuraklık Ayçiçeği rekoltesini olumsuz yönde etkileyen faktörlerdir.

Ülkemizdeki toplam ayçiceği üretiminin % 60 ının yapıldığı Trakya daki ayçiçeği üreticisi bu gelişmelerden endişe ile izlemektedir.

Bu durum karşısında taban fiyatın belirlenmesi konusunda.... Her yıl ortalama 200-250 kg dekara verim beklenirken bu yıl verim ortalama 60- 120 kg arasında beklenmektedir.

İklim değişikliği aşırı sıcaklar kuraklık sulama imkanlarının yetersizliği gibi faktörler verimi olumsuz yönde etkiliyor. Tarımsal girdilerin ( tohum, gübre, mazot vb) fiyatlarının yükselmesi maliyetin yüksek çıkmasına yol açmaktadır.

Bu nedenle Ayçiçeği üreticisinin taleplerini dile getirmek ve Ayçiçeği taban fiyatının belirlenmesi konusunda 26.08.2024 tarihinde tüm köylülerimizi, üreticileri ve üretenleri ve emek dostlarını Lüleburgaz Üçgen Parkta saat 15.00’te Basın açıklamasına bekliyoruz..” denildi.

Ertan  BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek