Lüleburgaz’da Gaziler Günü kutlandı
Kırklareli Valisi değişti
LTSO’dan kırtasiye yardımı
Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konferans düzenlendi
Bu haber 28 Ağustos 2024, Çarşamba 09:03 tarihinde eklendi. 287 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya’yı kuraklık vurdu

Trakya’da bu yıl kurak geçmesi nedeniyle ayçiçeği üreticisi zarar etti.
Trakya’yı kuraklık vurdu  

Türkiye’nin ayçiçeği üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Trakya’da en son kuvvetli yağışlar 14 Haziran 2024 Cuma günü etkili olmuştu.

Ramazan Bayramı’ndan iki gün gün önce etkili olan yağışlar bazı yerlerde dolu olarak görülmüş ve ekili alanlara zarar vermişti.

14 Haziran 2024 tarihinden sonra doğru düzgün yağış görmeyen Trakya genelinde kuraklıktan kısmen buğday ekili alanlar genel olarak da ayçiçeği ekili alanlar etkilenmişti.

Kuraklığın ardından bir de alım fiyatları düşün tutulunca Trakya çiftçisi adeta perişan oldu.

Son olarak açıklanan yüzde 44 yağ oranlı tonu 20 bin TL olan ayçiçeği fiyatlarının kendilerini iyice vurduğunu belirten çiftiler gazetemize yaptıkları açıklamada; “Bu yıl Trakya’yı kuraklık vurdu. Buğday verimi geçen yıla göre yüzde 40 azaldı. Fiyat geçen yıla göre kilogramı 1 TL fazla. Ayçiçeğinde dekar başına 250 kilogram beklerken 40 kilogram 60 kilogram alan çiftçilerimiz var. Yüzde 44 yağ oranı kuraklık nedeniyle yakalanamadı. En iyi yağ oranı yüzde 40 böyle olunca buğdayın alımı tonu 18 bin 500 TL oluyor. Buğdayda zarar ettik. Bari ayçiçeğinde devlet bizi korusun. Yüzde 40 yağ oranlı ayçiçeği tonu 25 bin TL’den alınsın” dediler.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek