Vali Ekici’den 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
AHH ‘hareketli’ başladı
Balkan-Rumeli Trakya Buluşması 22 Eylül'de
Bu haber 02 Eylül 2024, Pazartesi 09:18 tarihinde eklendi. 471 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dolunun zarar verdiği üreticilere 12 milyon lira ödeme yapılacak

Kırklareli'nde dolunun zarar verdiği tarım alanlarındaki ürünler için üreticiye Tarım ve Orman Bakanlığınca 12 milyon lira destek ödemesi yapılacak.
Dolunun zarar verdiği üreticilere 12 milyon lira ödeme yapılacak  

İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca,  yaklaşık iki ay önce dolu yağışının buğday, ayçiçeği, arpa, mısır, çavdar, şeker pancarı ekili tarlalar ile üzüm bağı ve meyve bahçelerine zarar verdiğini anımsattı.

Birçok üreticinin doludan zarar gördüğünü ifade eden Karaca, tarım sigortası olmayan 539 üreticiye 12 milyon lira destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Karaca, desteklerin üreticilerin hesaplarına aktarılacağını kaydetti.

Kırklareli'nde 14 Haziran 2024  Cuma günü dolu etkili olmuş, 98 bin 150 dekar tarım alanı, 236 konut ile 100 araç zarar görmüştü.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek