Vali  Ekici, Fehime Aksu Bakım Salonu'nun açılışına katıldı...
Gaziler Günü için ön toplantı yapıldı
Bir ithal dilencimiz eksikti
Bir haftada 70 araç trafikten men edildi
Bu haber 06 Eylül 2024, Cuma 09:09 tarihinde eklendi. 191 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Enflasyonda Son 61 Yılın Rekoru!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu ile CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM AB Komisyonu Üyesi Fahri Özkan saha çalışmaları kapsamından dün ve önceki gün Lüleburgaz’ı ziyaret etti.
“Enflasyonda Son 61 Yılın Rekoru!”  

Ziyaret sırasında iki milletvekiline CHP Kırklareli İlçe Yöneticileri eşlik etti.

Ziyaret sırasında açıklamada da bulunan CHP Kırklareli Milletvekilleri Vecdi Gündoğdu ve Fahri Özkan  yaptıkları açıklamada“Ülkemizde enflasyon son 61 yılın zirvesinde” dedi.

CHP Kırklareli Milletvekilleri  Vecdi Gündoğduziyaretin ardından yaptığı açıklamada; “Kırklareli’mizde ve ilçelerimizde saha çalışmalarımız kapsamında toplumun farklı kesimlerinin temsilcileri ile birlikte olmaya devam ediyoruz.

Bu doğrultuda 3 Eylül 2024 Salı günü milletvekili arkadaşım Fahri Özkan ve Lüleburgaz CHP İlçe yöneticilerimizle birlikte Lüleburgaz ilçemizde çalışma ziyaretlerimize devam ettik.

Lüleburgaz Eski Sanayi Sitesi'ni, Yeni Sanayi Sitesi'ni, Kristal-İş Sendikası Trakya Şubesi'ni, Petrol-İş Sendikası Trakya Şubesi'ni, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

Hayat pahalılığı vatandaşın canını yakmaya devam ediyor.

Aylık enflasyon rakamlarımız gelişmiş ülkelerin yıllık enflasyon rakamlarını ne yazık ki yakalamış durumdadır.

TÜİK’in açıkladığı son verilere göre enflasyon, ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 olurken yıllık bazda yüzde 51,97 olarak gerçekleşti.

Ağustos 2024 aylık enflasyon (%2,47) tüm baskılara rağmen son 61 yılın ağustos ayı enflasyon ortalamasının (%1,52) çok üzerinde gerçekleşmiştir.

TÜİK'in açıkladığı Tüketici Fiyat Endeksi'ne göre yılın ilk 6 ayında ara zam almayan çalışanların maaşı yüzde 24,73 erirken ilk 8 ayda ise bu oran yüzde 31.93 oldu.

2024'ün başından bu yana maaşların 3'te 1'i eridi. 2024 Ocak'ta 17 bin 2 TL olan asgari ücret böylece 8 ayda 5 bin 430 lira 31 kuruş erimiştir, çalışanın cebinden alınmıştır.

TÜİK ve ENAG’ın  aylık enflasyon hesaplamaları arasındaki fark (Ocak- Ağustos dönemi 8 aylık) %20,95 seviyesine yükselmiş ve çalışanın hakkı elinden alınmaya devam edilmektedir.

Umutsuzluk yok, yoksulluğun yaşam biçimi haline getirilmesine izin vermeyeceğiz!

Çare bu iktidarın değişmesidir, çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Saygılarımla.” Dedi.

Ertan BAYER


Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek