Vali  Ekici, Fehime Aksu Bakım Salonu'nun açılışına katıldı...
Gaziler Günü için ön toplantı yapıldı
Bir ithal dilencimiz eksikti
Bir haftada 70 araç trafikten men edildi
Bu haber 07 Eylül 2024, Cumartesi 09:07 tarihinde eklendi. 156 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD ASKERİNE ÇUVAL GEÇİREN GENÇLER SALIVERİLMELİDİR

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı, Amerikan askerinin başına çuval geçiren ve tutuklanan Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi 10 gencin salıverilmesi için basın açıklaması yaptı.
ABD ASKERİNE ÇUVAL GEÇİREN GENÇLER SALIVERİLMELİDİR  

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı İsmail Çirci tarafından yapılan basın açıklaması şöyle; “Değerli Halkımız ve Basın Emekçileri,

          2 Eylül 2024 tarihinde İzmir Limanına demirleyen ABD Donanmasına bağlı USS Wasp amfibi hücum gemisinden inen ABD askerlerine çuval geçiren Vatan Partili 10 genç tutuklanmıştır..

          Pentagon sözcüsü Pat Ryder Salı günü düzenlenen basın toplantısında Amerikan askerlerinin profesyonelliğinden gurur duyduklarını ve Türk yetkililerin desteğinden dolayı da müteşekkir olduklarını ifade etti. Bu açıklamalar Türkiye adına utanç vericidir.

          Türkiye Cumhuriyeti sömürge ülkesi mi? Hangi Türk Emniyeti, Türk Yargısı, ABD Savunma Bakanlığıyla, Pentagon’ la işbirliği yapabilir? Bunlar Türk makamı olamaz ancak ABD uydusu olurlar. Hükümet aldığı bu kararla teslim olmuştur. Kimse Türkiye’ nin vatansever gençliğini ABD ile iş birliği yaparak parmaklıklar arkasına atamaz.

          Vatan Partili 10 gencin tutuklanması Türk yargısının ve Türk yargıcının kararı olamaz. Türk yargıcı, ABD tehditlerine karşı başını dik tutan, vatanını savunan gençleri tutuklamaz. Burada AK Parti Hükümeti’ nin müdahalesi ve baskısı olduğu açıktır. Bu karar da, AK Parti Hükümeti’ nin ABD’ ye vereceği hesaplar var, ABD ile uyum politikaları var. Bu karar AK Parti Hükümetini’ de götürür. Bu tavrı alanlar Türk Milletini kaybeder. Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği Amerikan askerinin başına çuval geçirerek, ABD’ nin, İsrail’ in sözde Kürdistan, gerçekte İkinci İsrail planına meydan okudular. Doğu Akdeniz’ de Türkiye’ ye namlularını gösteren ABD, İsrail ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri hangi güçle karşı karşıya geldiklerini hesap etmek durumundadırlar.

          Türk Yargısı bu kararı değiştirecek ve değiştirmek zorundadır. Türk gencinden ABD tehditlerini, namlularını üzerimize doğrultanları çiçekle karşılamasını kimse beklemesin. Ne yapacaktı bu gençler? Rıhtıma çıktıkları zaman Amerikalı tayfalara çiçek mi verecekler di? Madalya mı takacaklardı? NATO üyesi müttefik asker geldi diye onların ellerini öpüp boyunlarına mı sarılacaklardı? AK Parti iktidarı Türk gençlerinden bunu mu bekliyordu? Vatan Partisi ve Türk genci AK Parti  iktidarından daha güçlüdür. Çünkü Atlantikçilerin kaybettiği bir dönemdeyiz. Türkiye’ nin koşullarına bakalım. İzmir’ den batıya doğru baktığımız zaman Yunanistan kıyılarında üzerimize doğrulan namluları görüyoruz. Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç, Girit’ in kuzeyi, Kıbrıs’ ın güneyinde ABD askeri gemileri, tankları ülkemizi tehdit ediyor. Bu tehditler karşısında bütün insanlık bizlerden Türk’ ün onuruna, tarihine yakışan tavrı almamızı beklemektedir ve bütün dünya Vatan Partisi’ nin gençlerini alkışlamaktadır. HAMAS, Amerikan Komünist Partisi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Rusya, İran, Suriye, Belarus ve Batı Asya’ daki Arap Devletleri, Vatan  Partisi gençlerini alkışlamaktadır.  ABD’ ye yaranma politikaları, Türkiye’ de kimseyi iktidarda tutmaya yetmez. Artık ABD’ nin Türkiye’ de iktidar belirlediği dönemler geride kalmıştır. ABD kaybetmiştir ve ABD’ nin yanında olanlar da kaybetmiştir. NATO siyasetleri iflas etmiştir. AK Parti, ABD güdümlü tavırlarıyla ancak CHP’ nin kaderini paylaşır. Gençlerimizin bu eylemi Türkiye’ nin önündeki süreci ve karar aşamalarını hatırlatan bir eylem olmuştur. Türk Milletini, Vatan Partisi gençleriyle dayanışmaya çağırıyoruz. Her partiden insanlarımızı, gençlerimizi, hapishanede olan gençlerimizle dayanışmaya davet ediyoruz. Gençlerimizi duvarların arasından çıkartacağız ve alkışlayacağız. ABD donanmalarının bir daha Türkiye’ ye kolay kolay asker çıkaramayacağını da göreceğiz. Bu eylem Türkünden Kürdüne, Alevisinden Sünnisine , Hakkari’ den Edirne’ ye kadar yaşayan bütün Türk Milletini birleştirmiştir. Geleceğe büyük bir güvenle bakıyoruz. Atatürk Devrimini tamamlayacağız. Bağımsız, başı dik, halkçı, üreten Türkiye’ yi kuracağız. Görevlere hazırız.”

Haber Merkezi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek