Vali  Ekici, Fehime Aksu Bakım Salonu'nun açılışına katıldı...
Gaziler Günü için ön toplantı yapıldı
Bir ithal dilencimiz eksikti
Bir haftada 70 araç trafikten men edildi
Bu haber 07 Eylül 2024, Cumartesi 09:08 tarihinde eklendi. 259 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP, 101 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasından 50 gün önce 9 Eylül 1923 yılında kurulan ve Dünya’da devlet kuran tek parti olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 101 yaşında.
CHP, 101 YAŞINDA  

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, CHP’nin 101. Kuruluş nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun basın açıklaması şöyle; “Cumhuriyet Halk Partisi; ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; biri, Türkiye Cumhuriyeti, diğeri, Cumhuriyet Halk Partisi” sözleri ile Cumhuriyet devrimlerini yaşama geçirme amacıyla kurduğu ve bugün kuruluş yıl dönümünü kutladığımız partimiz, dünyanın en köklü siyasi partilerinden biridir.

Üyesi olmaktan, milletvekili olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi; ulusal kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kurulmuştur.

CHP, kurucusu ve ilk genel başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde önce Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, ardından Halk Fırkası ve daha sonra da Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin özgürlüğünü gerçekleştirmiştir.

Bugün tüm CHP’lilere düşen görev; şartlar her ne olursa olsun, tüm baskı ve sindirme politikalarına rağmen, toplumu kutuplaştırma ve fakirleştirme çalışmalarına rağmen Ulusal Kurtuluş Savaşının, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in kararlılığı, azmi, heyecanı ve coşkusu ile Cumhuriyetin kazanımlarını korumak, kollamak ve geliştirmektir.

Laik Cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve geliştirmek; barış içerisinde yaşamaktır, bilim ve teknoloji ışığında üretmektir, halkın refahını yükseltmek, özgürlüklere sahip çıkmaktır.

 Laik Cumhuriyetin kazanımlarını korumak; milletimizin ulusal dayanışma duygularını, yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarını güçlendirmektir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla aydınlanma yolculuğundan vazgeçmemektir.

Bu duygularla;

Tükenmişliğin ve karanlığın içinden bir ok gibi fırlayıp bağımsızlığın ve özgürlüğün ışığı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101.kuruluş yıl dönümünü yürekten kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kuruluş ve kurtuluş mücadelemizin kahramanlarını saygıyla anıyor, partimize emek vermiş, gönül vermiş CHP sevdalılarına ve tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek