Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu haber 12 Eylül 2024, Perşembe 09:16 tarihinde eklendi. 342 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Pavli Panayırı bugün başlıyor

Trakya’nın asırlık panayırı olan “Pavli Panayırı” bugün 114. Kez kurulacak ve 4 gün sürecek.
Pavli Panayırı bugün başlıyor  

Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesinde Sultan 2. Abdulhamit’in fermanı ile bölge halkının birlik ve beraberliğini sağlanması amacıyla 1910 yılında kurulmaya başlanan “Pavli Panayırı” bugün başlayıp 15 Eylül 2024 Pazar gününün akşam sona erecek.

    

Türkiye'nin en eski, Trakya'nın da ayakta kalan tek panayırı olma özelliğini taşıyan "Pavli", Kırklareli'ne 60 kilometre uzaklıktaki 2 bin nüfuslu Pehlivanköy ilçesinde 114. kez kurulacak.

Panayır, özellikle bölge insanlarının eğlenmesi, kaynaşması ve hasat ettikleri ürünlerini satabilmeleri için heyecanla bekleniyor. Panayıra katılanlar, farklı ürünlerin satıldığı tezgahları gezip çeşitli eğlencelere katılarak bir asırlık etkinliğe tanıklık ediyor.

Pehlivanköy Belediyesinden yapılan açıklamada, geleneksel hale gelen, ilçenin tanıtımı ve ekonomisine katkı sunan panayırın her yıl eylül ayında kurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, panayırın 12-15 Eylül'de gerçekleştirileceği bildirildi.

Ergene Nehri kenarında kurulan panayırda, tezgahlar, açık hava lokantaları ile lunapark yer alıyor. Panayır boyunca römorklarda konaklayan yöre halkı, yöresel yiyecekleri ve giyim eşyalarını satışa sunuyor.

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek