Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu haber 13 Eylül 2024, Cuma 09:16 tarihinde eklendi. 267 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abdussamed Kayalı’dan “MAARİF MODELİ” açıklaması

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamed Kayalı, Lüleburgaz Belediye Meclisi’nde yaşanan eğitim tartışmasının ardından MAARİF MODELİ ile ilgili açıklama yaptı.
Abdussamed Kayalı’dan “MAARİF MODELİ” açıklaması  

Maarif Modeli’nin hayatta da kullanılacak olan bir eğitim sistemi olduğunu belirten AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamed Kayalı yaptığı açıklamada şunları söyledi; Kıymetli Lüleburgazlı Hemşeherilerim,

Türk Milleti 10 asırlık bir süreç dahilinde dünyada süper güç olabilme kudretini göstermiş ve bunu kendi değerleri ile barışık, anlama ve yorumlamayı içselleştiren, sadece belli kavramlar üzerine değil, hayatın her alanına pencere açan bir eğitim sistemi ile gerçekleştirmiştir.

Türkiye Cumhuriyet’i de dünden bugüne güçlenen ve hedeflerinden tüm dünyada söz ettiren bir ülke haline gelmiştir. Yarının huzur dolu adil dünyasının mimari olacak bir Türkiye ancak ve ancak bu hedeflere uygun bir eğitim sistemi ile ve müfredatı ile başarılı olabilecektir.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ise yukarıda izah edilen hakikatlerin çerçevesinde hazırlanmış bir eğitim müfredatı olarak ülkemizde yürürlükte olacaktır. Sadece zihinsel ve akademik başarıyı odaklayan eğitiminin yetersiz kaldığı herkesçe malumdur. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimiz ise Beden, Zihin, Kalp ve Ruh Bütünlüğünü ön plana almıştır. Modelin ana hedefi; eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, erdemli insandan ise nihai hedef olan "Milli ve Manevi Değerlerin Yaşandığı Huzurlu Aile ve Toplum" ile "Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan" a ulaşmaktır.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Beceriler Çerçevesinin oluşturulması sürecinde 65 akademisyen ve 78 öğretmenin katılımıyla 17 ayda 3’er günlük toplamda 20 çalıştay yapılmıştır. YÖK, ÖSYM, Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile 81 ilimizden gelen görüşler dış değerlendirme ve beceri temelli program geliştirme süreci ise 260 akademisyen ve 700 den fazla öğretmenin katılımıyla 9 ayda toplamda yüz yüze 4 çalıştay ile taçlanmıştır. Hafta içi günlük çevrimiçi toplantılar yoluyla yapılan komisyon çalışmaları 81 ilimizden zümrelerden gelen ders zümre raporları ile oluşturulan ihtiyaç analizi sağlanmıştır.  Bu doğrultuda ise müfredat % 35 sadeleştirilerek gençlerimizin yükü hafifletilmiştir.

Hal böyle iken; geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında söz alan CHP’li bir Belediye Meclis Üyesinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında dile getirdiği asılsız ve dayanaksız ifadeler bir skandal mahiyetindedir. Lüleburgaz’ın her sorunu bitmiş gibi üzerinde bu denli titizlenerek hazırlanan bir eğitim modelini hedef almanın komşu alışverişte görsün mantığından başka bir gayesi ve hedefi de yoktur. Sayın Meclis Üyesine tavsiyemiz, şehrimiz için faydalı söylemlerde bulunması ve bu konuda faydalı olmaya çalışmasıdır AK Parti Grup Başkanı olarak her daim dile getirdiğim üzere Lüleburgaz yararına her konuda AK Parti olarak tam destek sağlar iken, meclis toplantısında dile getirilen asılsız ifadeler ideolojik kaygıların depreşmesinden başka bir şey değildir.

Ayrıca; her daim basınımızda marjinal açıklamaları ile yer bulan, bir Siyasi Partinin İlçe Başkanı olup olmadığı belli dahi olmayan ve kendi teşkilatı tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulacağı söylemleri olan bir hanımefendinin yeni eğitim döneminin açılışında ‘’ Çanakkale’den Gazze’ye bağımsızlık ruhu’’ temalı dersi ile ilgili yaptığı açıklamalar tam bir rezalettir. Cehaletin bu denlisini bu şehre yakıştıramıyor ve bahse konu siyasi partinin üst yönetiminin bu sözlere tepkisiz kalmasını anlamıyoruz. ‘’Biz Çanakkale de savaşırken Araplar bizi arkamızdan vurdu’’ demek ırkçılık ve kafatasçılığın vücut bulmuş hali, cahillik ve zırvanın gözler önüne serilmesidir.

Çanakkale Savaşlarında Kudüs ve Gazze’den gelen 53 kardeşimiz bu topraklar uğruna şehit düşmüş ve ebedi istirahatgâhları Çanakkale’nin bağrı olmuştur. Kendisine Çanakkale Şehitliğini ziyaret etmeyi tavsiye ediyor, PR çalışmalarını bu milletin kardeşliği üzerine provakatif açıklamalar yaparak değil farklı yollarla denemesi gerektiğini tekrar belirtiyoruz.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm hemşehrilerimize en kalbi duygular ile hürmet ve muhabbetlerimi sunuyor ‘’ bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız’’ diyorum.”

Ertan BAYER  

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek