Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu haber 13 Eylül 2024, Cuma 09:17 tarihinde eklendi. 480 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Petrol Devinde Ücret Krizi: TPAO Emekçileri İçin Çözüm Zamanı

Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkan Ümit Çetintaş, gazetemize yaptığı açıklamada; “TPAO’da yaşanan ücret krizi bir an önce çözülmeli. TPAO işçileri istedikleri ücreti hak ediyor” dedi.
Petrol Devinde Ücret Krizi:  TPAO Emekçileri İçin Çözüm Zamanı  

TPAO’da yaşanan ücret krizi ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ümit Çetintaş yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)  halihazırda yurtiçi petrol ve doğal gaz üretiminin %80’nini tek başına karşılamaktadır. Söz konusu seferberliğe öncülük edecek olan kuruluş da TPAO olması gerekliliği her zaman tarafımızca dile getirilmiştir. TPAO'nun bu misyonu sürdürmesi için önce mevcut yapısı ve kamusal varlığı korunmalı, ardından entegre yapıya kavuşturulması ve güçlendirilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte TPAO’nun faaliyetlerinin sürekliliğinin şartlarından birisi istihhdamın korunması ve yatırımlarla paralel olarak arttırılması, Türkiye petrolleri anonim Ortaklığı çalışanlarının haklarının geliştirilmesidir. Son dönemde TPAO’nun bu misyonu ile çelişecek biçimde, çalışanların birçok sorunla karşı karşıya kaldığı gerçeği net bir şekilde ortadadır.

Bugün, Karadeniz’de doğal gaz keşfinde ve Gabar’da bulunan kaliteli petrolün üretiminin artmasında TPAO emekçisinin alın teri ve fedakarlığı vardır. Gelinen noktada çalışanların yoksulluk sınırına dayanan ücretlerine çözüm bulma adına ve çalışma hayatına dair sorunlarımızın çözüme kavuşturulması için, bir çok bürokrat ve siyasetçi ile görüşmelerimiz oldu. Süreçler devam etmektedir.

Gerçek dışı enflasyon verileri ve ekonomik kriz kaynaklı tasarruf tedbirlerinin faturası biz emekçilere çıkarılamaz. Yoksulluk sınırına dayanan ücretlerimizin derhal revize edilmesi aciliyetle önem arzetmektedir. 2023 yılında 2 yıllığına imzalanan Toplu iş sözleşmesi o günün koşullarında başarılı olmasına rağmen, gerçek dışı enflasyon rakamları karşısında hükmünü yitirmiştir. Kök ücretlerimizin, yani işe giriş ücretlerinin revizesi elzem bir hal almıştır. TPAO emekçilerin ve sendikamızın TPAO yönetiminden beklentisi, insiyatiflerinde ve yetkilerinde olan ücret düzenlemesini hayata geçirmeleri ve etkilerini çalışanların hayatına olumlu yönde yansıtmalarıdır.

Gelinen noktada tüm sorunların çözümü ücret düzenlemesi olarak net bir şekilde görülmektedir.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek