Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu haber 14 Eylül 2024, Cumartesi 09:26 tarihinde eklendi. 268 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu gece Mevlid kandili

İslam Alemi’nde Peygamberimiz Hz. Muhhammed’in doğum gecesi olarak kabul edilen Mevlid Kandili, İslam Alemi’nde 14 Eylül 2024 Cumartesi günün akşamı yani bu gece idrak edilecek.
Bu gece Mevlid kandili  

Mevlid Kandili nedir?

Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili Mevlid en-Nebi İslam peygamberi  Hz. Muhammed'in doğum gecesi ve aynı zamanda hicri rebiülevvel ayının on ikinci gecesidir.

İslam Nebisi, Ashab-ı Kiram, Emevîler ve Abbâsîler dönemlerinde herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olan Mevlid Kandili, ilk defa hicretten yaklaşık üç yüz elli yıl kadar sonra Mısır'da, Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlamıştır.

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. Kur'an'da yer almamaktadır. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünnilerrebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan geceyi (Miladi 25-26 Nisan 571 tarihine Hz. Muhammed'in doğum gününe rastlaması nedeniyle Mevlid kutlanır.), Şiiler ise on yedinci günü, Mevlid Günü ve on yediye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar

Batı takviminde Mevlid tarihleri

[

İslami takvimin Ay temellimiladi takvimin ise Güneş temelli olmasından dolayı, miladi takvimde Mevlid günleri her yıl farklı zamanlara denk gelir.

Ayrıca ülkeden ülkeye farklı İslami ay başladığında sabitleme metodu kullanılır.

Haber: Ertan BAYER

Kaynak: Wikipedia

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek