Vali Ekici’ye ziyaret
Jandarma bir haftada 7 operasyon yaptı
KAZA OLMASI MI LAZIM?
Ali Erbaş, bugün Lüleburgaz’da olacak
Bu haber 16 Eylül 2024, Pazartesi 09:07 tarihinde eklendi. 146 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Ekici’den Mevlid Kandili mesajı

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 14 Eylül 2024 Cumartesi gününün akşamı idrak edilen Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Vali Ekici’den Mevlid Kandili mesajı  

Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin mesajı şöyle; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.

 Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir. 

Peygamber Efendimiz, insanlığın büyük buhranlar yaşadığı cahiliye devrinde barışı, kardeşliği ve güzel ahlâkı tebliğ ederek, hak, hukuk, adalet, medeniyet, hürriyet ve insan hakları gibi evrensel kavramları toplumunda yaymış ve yerleştirmiş, bulunduğu coğrafyadan insanlığın geneline yayılan bir fazilet güneşi ve hidayet kaynağı olmuştur. Eşsiz karakteri ve kişiliğiyle, yaşamı boyunca kalplere ve ruhlara hitap ederek insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

İnsanoğlu olarak dünyevî ve manevî sorunlarımıza çareler ararken; Peygamber Efendimizin sahip olduğu tüm değerleri benimsemenin ve yaşam tarzını kendi hayatımıza tatbik etmenin hem ruhlarımıza hem de bedenlerimize şifa olacağı muhakkaktır.

Bu anlamda, Mevlid Kandili; Peygamberimizin yaşayışını, hadislerini ve mesajlarını yeniden hatırlamak, ümmet vasfımızı etraflıca düşünmek, insanlığa sunduğu değerleri hakkıyla idrak edip O’nun yüce ahlâkından feyz alabilmek adına önemli bir fırsattır. 

Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Mevlid Kandili’ni kutluyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek