Lüleburgaz’da Gaziler Günü kutlandı
Kırklareli Valisi değişti
LTSO’dan kırtasiye yardımı
Kırklareli'nde Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konferans düzenlendi
Bu haber 16 Eylül 2024, Pazartesi 09:08 tarihinde eklendi. 205 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bir haftada 70 araç trafikten men edildi

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması bölgesinde 4-10 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan denetimde 70 araç trafikten men edildi.
Bir haftada 70 araç trafikten men edildi  

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması tarafından, 04 - 10 Eylül 2024 tarihleri arasında icra edilen trafik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında; Trafik Denetimlerinde; 8 bin 486  araç/sürücü denetlenmiş, alkollü araç kullandığı tespit edilen 9 sürücünün sürücü belgesi geri alınmış, 70  araç eksiklikleri nedeniyle trafikten men edilmiştir.

Emniyet Kemeri Özel Denetim faaliyeti icra edilmiştir. Uygulama esnasında araç sürücüleri ve yolcular kontrol edilmiş; sürücü ve yolculara Emniyet kemerinin önemi hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Yük ve Yolcu Taşıyan Araç Şoförlerine yönelik denetim faaliyeti icra edilmiştir. Uygulama esnasında Taşıma Kanununu ile emniyet kemerinin önemi, yol hipnozu, uykusuz araç kullanmanın sakıncaları ve alkollü araç kullanmama konularında bilgilendirme faaliyeti icra edilmiştir. Trafik Jandarması Timleri tarafından sorumluluk bölgesinde “Kaskımla Güvendeyim” projesi kapsamında Motosiklet sürücüsü vatandaşımıza “Güvenli sürüş, kask kullanımı, reflektif yelek kullanımı ve koruyucu tertibat kullanımı” konularında bilgilendirme yapılarak el broşürü dağıtılmıştır. Bilgilendirme faaliyeti ile meydana gelen trafik kazalarını en aza indirmek hedeflenmektedir. Okul Servis Araçlarının Denetimi faaliyeti icra edilmiştir. 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılının açılması nedeniyle, okul servis araçlarının denetimlerinde, servis aracı personeli ve öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadığı kontrol edilmiş, personel ve öğrencilere emniyet kemeri takmanın faydaları, araca biniş ve iniş konularında bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre trafik denetimlerine aralıksız devam edilmektedir.   Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek