Vali Ekici’den 19 Eylül Gaziler Günü mesajı
AHH ‘hareketli’ başladı
Balkan-Rumeli Trakya Buluşması 22 Eylül'de
Bu haber 17 Eylül 2024, Salı 09:28 tarihinde eklendi. 297 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

LÜLEBURGAZ TEMA LÜBİFEST'TE STANT AÇTI

Lüleburgaz’da 13-15 2024 Eylül tarihlerinde düzenlenen Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen Lüleburgaz Bisiklet Festivali'nde (LÜBİFEST) Lüleburgaz TEMA stant açtı.
LÜLEBURGAZ TEMA LÜBİFEST'TE STANT AÇTI  

 

Her gün 12.00-22.00 arası stantta görev alan temsilciler Resul Çokan ve Sibel Kocaman ile aktif gönüllü ekibi standa ziyarete gelenlere TEMA hakkında bilgi vererek çalışmalarını anlattılar, çocuklara nostalji olsun diye "Kıstırma/Manda Dili" dağıttılar. 

 Gönüllü olmak isteyenler form doldurarak TEMA gönüllüsü oldular. Stantta TEMA Vakfı ile ilgili kitaplar, projelerin anlatıldığı materyaller sergilendi.

 Evimiz Dünya,  Sıfır Atık,  Su Kardeşliği projeleri için standa gelen öğretmenlere bilgi verildi. 

Hedef Doğa Sporları Bisiklet Derneği’nin yaptığı çekilişe katılarak 2 ödül( arka stop lambası, suluk kafesi) kazanan gönüllüler organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Lüleburgaz Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne de Festival alanındaki emekleri için teşekkür etti.

TEMA Temsilcileri Karbon Ayak izini azaltmak için daha Bisiklet kullanılması gerektiğini, bisikletin sağlığa olan faydalarını şöyle ifade ettiler;’Yetişkinler için ilk arabaları onlara ne ifade ediyorsa çocuklar da ilk bisikletleri için benzer duyguları taşır... Onlara özgürlük tanıyan, kendi başlarına hareket etmelerini sağlayan, diğer çocuklarla sosyalleşmenin kapılarını aralayan bisiklet, bu duygusal bağlılığın çok ötesinde faydalar da sağlar. Çünkü bu tatlı, iki tekerlekli araçlar, çocuklara bir hobiden ve eğlenceden çok daha fazlasını sunar... Kardiyovasküler Kasları Çalıştırır 

Bisiklete binmek, bacaklardaki büyük kaslar için mükemmel bir egzersizdir. Bacak kasları çalıştırıldığında, kalp atış hızı artar, böylece vücut direncine de olumlu etki yapar.

 Kas Kütlesi Oluşturur 

Bisiklet sürmek sadece bacak kaslarını değil tüm vücudu güçlendirir. Kasları yavaş ve istikrarlı bir şekilde oluşturur ve güçlendirir. 

Stresi Azaltır 

Bisiklete binmek mükemmel bir stres atıcıdır. Bisiklete binmek çocukların enerjilerini yükseltmesine yardımcı olur. 

Duygusal Sağlığı Güçlendirir 

Bisiklete binmek, artık bağımsız hareket etmeye başladıkları için çocukların öz güvenlerini artırır. Bedenlerinin ve çevrelerinin farkına varırlar ve kendilerini daha sorumlu hissederler. 

Motor Beceriler

Bisiklete binmek motor becerileri geliştirir ve denge duyusunun gelişimine yardımcı olur. 

Sosyalleşme Becerilerini Geliştirir 

Bisiklet binen diğer çocuklarla sosyalleşmelerine yardımcı olur. İletişim becerilerini geliştirir ve onlara yeni arkadaşlar edinme ve eğlenme fırsatı sunar. 

Onları Aktif Tutar 

Açık havada yapılan bir aktivite olduğu için bisiklete binmek çocukları dışarı çıkmaya teşvik eder ve aktif olmalarına yardımcı olur. Postural denge ve koordinasyonlarının ideal seviyede olmasına katkı sağlar. 

D Vitamini 

Çocuklar bisiklete binerken güneşten gelen doğal D vitamini ile beslenirler. 

Ekrandan Uzaklaşma 

Bisiklete binmek için dışarıda olmayı tercih edecekleri için başta TV olmak üzere çocukların ekran bağımlılığını azaltmaya yardımcı olur.

 Çevre Duyarlılığı

 Bisiklete binmek, çevreye duyarlı çocuklar yetiştirmenin yollarından biridir. Bisiklet, çevre kirliliği içermeyen bir ulaşım şeklidir. Daha da iyisi, çocuklarınız açık havada bisiklete bindiklerinde çevreleriyle daha fazla etkileşime geçerler.’

Ertan BAYER

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek