Vali Turan’dan Emniyet Müdürlüğü’ne ziyaret
2025-2029 STRATEJİK PLANI BELEDİYE MECLİSİ’NE GELDİ
Cinayete ilişkin iki zanlı tutuklandı
Bugün sıcak, yarın yağışlı
Bu haber 04 Ekim 2024, Cuma 09:24 tarihinde eklendi. 197 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da Köpek Eğitim Merkezi bugün açılıyor

Lüleburgaz Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde, Lüleburgaz Köpek Eğitim Merkezi’ni (LÜKEM) hayata geçiriyor.
Lüleburgaz’da Köpek Eğitim Merkezi  bugün açılıyor  

Bu merkez, Trakya’da bir ilke imza atarak, Lüleburgaz Geçici Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilen köpeklerin sahipleriyle birlikte ücretsiz temel itaat eğitimi almasını sağlayacak.

Eğitim Programı Detayları

LÜKEM, 4 Ekim’de kapılarını açarak sahiplenenler için önemli bir fırsat sunacak.

Eğitimler, Lüleburgaz Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi, Çetin Yelmez Bulvarı Oto Galericiler Sitesi 42 numarada bulunan merkezde gerçekleştirilecek.

Eğitim programına katılmak için, Geçici Hayvan Bakımevi’nden sahiplenilen köpeklerin çip kaydı ve aşı karnelerinin kontrol edilmesi gerekecek.

Onaylandıktan sonra, köpekler 10 seanslık ücretsiz temel itaat eğitimine katılabilecek.

Köpek Davranış Bilimleri Uzmanı İlknur Kurşun, “Önceliğimiz hayvan bakımevimizden sahiplenilen köpekler olacaktır. Köpeklerimizin de özellikle çip kaydı ve aşı karneleriyle kayıt büromuza getirilmeleri gerekiyor. Veterinerlerimiz tarafından aşı karneleri kontrol edildikten sonra köpeklerimizin eğitime uygunluk süreci başlayacaktır. Eğitimlerimiz haftada bir, 10 seans şeklinde olacak. Haftada bir 45 dakika vatandaşımız köpeği ile birlikte gelecek, birlikte eğitim alacak. 10 seansın sonunda kişi ve köpeğe katılım belgesi verilecek. Eğitimlerimizin içeriği, köpeklerimizin aileleri ile birlikte yaşamlarının uyumu şeklinde ilerleyecektir. Temel itaat ve sosyalizasyon eğitimleri alacaklardır. Davranış bozukluğu olan köpeklerimizde bunların düzeltilmeleri sağlanacaktır. Tuvalet eğitimi de olacaktır. Ev içi uyum ya da köpeklerine bahçelerinde bakacaklar için bahçede uyum şeklinde birebir derslerimiz olacaktır. Bu şekilde ilerlemeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.

Detaylı bilgi almak isteyenler, Lüleburgaz Belediyesi’nin resmi web sitesi www.luleburgaz.bel.tr adresini ziyaret edebilir veya 444 55 39 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabilir.

Yağız Doruk KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek