Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 09 Mayıs 2013, Perşembe 09:05 tarihinde eklendi. 1016 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Teknopark kapanış toplantısı yapıldı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “artık ülkelerin sınırlarının geçirgen hale geldiğini ve küreselleşme ile birlikte yeni kavramların oluşmaya başladı”
Teknopark kapanış toplantısı yapıldı  

Gökhan KAN- Lüleburgaz Belediyesi'nin Trakya Kalkınma Ajansına Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında sunarak hibe almaya hak kazanmış olan "TEKNOPARK KURULUMU FİZİBİLİTE" Projesinin kapanış toplantısı 8 Mayıs 2013 tarihinde Aşkiye Neşet Çal Salonu’nda gerçekleştirildi.
Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Emin Halebak, artık ülkelerin sınırlarının geçirgen hale geldiğini ve küreselleşme ile birlikte yeni kavramların oluşmaya başladığını belirtti. Halebak “ Kentlerin birbirleriyle yarıştığı bir dönemde Lüleburgaz nasıl bir yer olmalı diye düşündük, 2000 yılında çalışmalara başladık. Bu süreç içinde 2001 yılında ilk defa TeknoPark kurulumu için toplantı düzenledik. O zamanlar TeknoPark Lunaparkın elektronik olanımıdır? Diye soranlar oldu. Türkiye’de az sayıda bulunan Teknoparkların önemini gördük. Yıldız Teknik Üniversitesi ile yollarımız kesişti ve Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Teknopark için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Eğitim seviyesi yüksek, iklimi uygun ve merkezi bir yerde bulunan Lüleburgaz için Üniversite, bilim adamları ve sanayicilerimizle çalışmalarımıza destek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Teknopark Kurulumu Fizibilite Projesi için eski radar arazisinin seçildiği ve hazırlanan raporun bakanlığa sunulduğu proje ile bölgenin ekonomik anlamda da kalkınacağı belirtildi.
Toplantının birinci oturumunda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün yaptığı konuşmasında arge faaliyetlerinin önemine değindi. Üstün “ Maalesef bizler kendi ürünlerimizin gelişimi için bir şeyler yapamıyoruz. Atalarımızdan kalan Hardaliye’mizi bile şişeleyip markalaştıramadık ve satamıyoruz. 2023 vizyonu olan bir ülke için her kurumun üstüne düşen görevleri yapması gerektiğini düşünüyorum. Lüleburgaz Belediyesi’ne, YTÜ ve Kırklareli Üniversitesi’ne böyle anlamlı ve güzel proje için teşekkür ediyorum. Kalkınma Ajansı olarak bizler de böyle güzel projeler ile daha da anlam kazanıyoruz” dedi.
Toplantının ikinci oturumunda ise YTÜ Teknopark Danışmanı Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ise konuşmasında Dünyadaki inovasyon, Arge ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Teknoparklar hakkında önemli bilgiler aktardı. Büyükuslu “ Dünyada kapitalizm yeniden düzenleniyor. Küreselleşme ile birlikte Çin, Hindistan gibi ülkeler “üretimde bizde varız” diyerek yeni roller üstlenmekteler. Artık geçmişte var olan hammadde ve pazarlara yakınlıklar terk edildi. Yenilikçi ürünler bulmak önem kazandı. Bilimde eski paradigmalardan yeniye geçiş süreci yaşanmaktadır. İnovasyonun önemini bilenler hayatta kalacaklar önem vermeyenler tavsiye olacaklardır. Bugün burada Teknopark kurulumu Fizibilite Projesi’nin kapanışı için toplandık fakat bu bölge için bir başlangıçtır. Lüleburgaz’a kurulacak Teknopark ile şehirde zenginleşme sağlanacaktır. Bölgeye büyük katkısı olacaktır. Belediye ve tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı bitiminde Belediye Başkanı Emin Halebak Proje’ye destek veren Üniversite hocalarına ve STK temsilcilerine günün anısına birer plaket armağan etti. Daha sonra yılın girişimcisi seçilen Topçu Peynirciliğin sahibi Selim Topçu’ya plaket armağan etti.
Toplantıya Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan ve Hüseyin Kırcıoğlu, Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Oda Başkanları, Lüsiad Başkanı Ahmet Azmi Mutlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Lüleburgazlılar katıldılar.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek