Milletvekili Gündoğdu’dan Tarım Bakanı’na yazılı soru önergesi
TEMAD, 40 YAŞINDA
Sosyete pazarına kışlık çeşit gelecek
Kırklareli Valisi’nden Edirne Valisi’ne ziyaret
Bu haber 18 Ekim 2024, Cuma 09:27 tarihinde eklendi. 60 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TEMAD, 40 YAŞINDA

Türkiye genelinde 17 Ekim 1984 yılında kurulan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Lüleburgaz Şubesi, 40. Kuruluş yıldönümü nedeniyle dün çelenk sunma töreni düzenledi.
TEMAD, 40 YAŞINDA  

Törende bir konuşma yapan TEMAD Lüleburgaz Şube Başkanı Mahir Çoğu; “Bizlerde yabancı meslektaşlarımız gibi aldığımız maaşlarımızla borçsuz bir hayat sürmek istiyoruz. Bunun için aldığımız ücretlerde iyileştirme istiyoruz” dedi.

TEMAD Lüleburgaz Şube Başkanı Mahir Çoğu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bugün, Astsubaylar Günü’nü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin 40. yıl dönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, burada sizlerle birlikte olmaktan büyük onur duyuyorum. Ancak, ne yazık ki bu özel günlerde bile, meslektaşlarımızın hak ettiği refah ve huzura kavuşamadığını üzülerek ifade etmek zorundayız. Bizler, bu ülkeye yıllarca emek vermiş, terimizi ve kanımızı dökmüş, fedakârca hizmet etmiş bir zümreyiz. Artık hak ettiğimiz yaşam standartlarına ulaşma vaktimiz gelmiştir.Türkiye’deki emekli astsubaylar olarak, Yabancı meslektaşlarımız gibi torunlarımızla huzur içinde vakit geçirebilmek, sevdiklerimizle tatillere çıkabilmek, borç yükü altında ezilmeden, geçim derdiyle boğuşmadan rahat bir hayat sürmek istiyoruz. Kendi evimizde, kendi arabamızla, kimseye muhtaç olmadan, onurlu bir emeklilik yaşamı talep ediyoruz. Çünkü bizler bunu hak ettik. Biz astsubaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlılığımızı her daim alnımızın teriyle, emeğimizle, canımızla ödedik. Bugün sokaklarda hak aramak zorunda bırakılmak, yürüyüşlerde adalet talep etmek, bu onurlu mesleğin emeklilerine yakışmamaktadır. Bizim, Bu ülkeye olan katkımız, saygımız ve sadakatimiz tartışma konusu olamaz  Ancak ne yazık ki, mevcut durumumuz yalnızca bizleri değil, aynı zamanda yüce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de onurunu zedelemektedir. Emekli astsubaylarımızın geçim sıkıntısıyla boğuştuğu, borçlarla mücadele ettiği bir tablo, ne bize ne de TSK’ya yakışır. Biz, güçlü, itibarlı ve rahat bir emeklilik hayatı sürmek istiyoruz. Bu haklı talebimiz, sadece bizim değil, ülkemizin onurudur. Meslektaşlarımızdan Cafer Demir’in Niğde’den Ankara’ya gerçekleştirdiği yürüyüş, bu hak arayışının simgesi olarak hafızalarımıza kazındı. Ancak, böyle bir yürüyüşe ihtiyaç duymamamız gereken günlere en kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Bizim taleplerimiz; insanca, onurlu ve hak ettiğimiz gibi bir yaşamdır

Bugüne kadar Hiçbir haksızlığa boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Bizler, yalnızca daha iyi bir hayat istemiyoruz; onurlu bir yaşamın garantisini talep ediyoruz. Yıllarca verdiğimiz emeğin karşılığını almak bizim hakkımız. Artık sadece haklarımızı savunmak değil, bu hakların teslim edilmesiyle huzur içinde yaşamak istiyoruz. Çünkü bu, bizim en temel hakkımızdır. Sizlere, muvazzaf meslektaşlarımıza ve bu onurlu mücadelemize gönülden inanan herkese teşekkür ediyorum. Birlikte mücadele ettiğimiz sürece, bu haklı taleplerimiz bir gün mutlaka karşılık bulacaktır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

TEMAD’ın çelenk sunma programının ardından saat 16.00’te de dernek şubesi bahçesinde 40. Yıl kokteyli düzenlendi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek