MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Vali Turan’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı
Lüleburgaz TEMA, Kitap Fuarında Masal Atölyesi açtı
Kırklareli Baro Başkanı Neşetoğlu mazbatasını aldı
Bu haber 21 Ekim 2024, Pazartesi 09:25 tarihinde eklendi. 81 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle, Lüleburgaz’da Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi tarafından Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunuldu.
MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI  

Dernek Başkanı Sabri Gündüz’ün konuşması ile çelenk sunma töreni tamamlanırken, muhtarlar daha sonra Lüleburgaz’ın en eski muhtarını ziyarete gitti.

Törene Lüleburgaz’ın diğer derneği olan Lüleburgaz Muhtarlar Derneği de katıldı.

Atatürk Anıtı’nın önünde tüm muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Günü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Lüleburgaz’da geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen tören öncesinde Lüleburgazlı muhtarlar tören alanında tek sıra dizilerek tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Lüleburgaz Zafer Mahallesi Muhtarı Sabri Gündüz’ün Başkanlığı’nı yaptığı Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şubesi üyesi muhtarlar ile Lüleburgaz İnönü Mahallesi Muhtarı Emre Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Lüleburgaz Muhtarlar Derneği Üyesi muhtarların katıldığı tören başladı.

Töreni Tören komutanı olarak Lüleburgaz Emrullah Efendi İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Aşkın Erbay yönetirken İstiklal Marşı da Lüleburgaz Emrullah Efendi İlköğretim Okulu , Müzik Öğretmeni Gamze Hasgül Erdil yönetiminde okundu.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Derya Aktan, CHP’li Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyeleri Emin Sertkaya, Nilüfer Erol, Oktay Benli Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri Veli Öner, Nilüfer Erol, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir, AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Abdussamed Kayalı ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Ali Can, CHP Kırklareli Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Aydemir, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Latife Uysal, CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları Başkanı Mertcan Doğrular ile birlikte azalar katıldı.

Programın sunuculunu Lüleburgaz Yılmaz Mahallesi Muhtarı Çilem Tunçay yaptı.

Programda Şair Bektaş Yavuz da “Benim Muhtarı” isimli şirini okudu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Köy ve Mahalli İdareler Muhtarlar Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı Sabri Gündüz yaptığı konuşmada; “Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkan Yardımcım, Sayın Belediye Meclis Üyelerim ve İl Genel Meclis Üyelerim, Siyasi Partilerin Sayın Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Saygıdeğer Temsilcileri, Değerli Basın Emekçileri, Kıymetli Muhtarlarımız Hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle düzenlenmiş olan Atatürk Anıtına çelenk sunma ve kutlama programına hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizin en köklü kurumları arasında yer alan muhtarlık müessesi, 195 yıldır aralıksız olarak milletimize ve devletimize hizmet etmeye devam ediyor. Yaklaşık iki asırdır halkımıza hizmet eden ve devletimizi temsil eden muhtarlık görevi her daim saygın bir makam olmuştur. Bu saygın görevi yerine getiren biz muhtarlar;
Halkın oylarıyla seçiliyor ve Devletimizi temsil ediyoruz. Bu nedenle biz muhtarlar olarak hem halkımıza hem de Devletimize karşı sorumluluk içerisindeyiz. Bu yüzden bizler, görevimizi yerine getirirken eşit ve adil olmak zorundayız. Bizler, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti yasalarının muhtarlık makamına vermiş olduğu yetki ve sorumlulukla hareket ediyoruz. Valilik, kaymakamlık, il özel idaresi ve belediyelerle yaptığımız görüşmelerde halkımızın talebini dile getirdiğimiz gibi üst makamların da halkımıza olan mesajını en doğru şekilde köy ve mahalle sakinlerimize iletiyoruz. Bu vesileyle; Halkımıza hizmet götürme yolunda bizlere yardımcı olan Lüleburgaz Kaymakamlığı başta olmak üzere Lüleburgaz Belediyesi’ne ve ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.
Değerli katılımcılar; Muhtarlık son derece ciddiyet, fedakarlık, aidiyet ve özveri gerektiren bir görevdir. Muhtarlığın ne kadar özverili bir görev olduğunu geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız korona virüs pandemi döneminde bir kez daha gördük. Köylerimizdeki ve mahallelerimizdeki tüm sorunları kendisine dert edinen muhtarların varlığını unutmayın! Zora düştüğünüzde kapısını çalabileceğiniz bir muhtarınızın olduğunu unutmayın! Yardıma muhtaç biriyle karşılaştığınızda, aklınıza ilk gelen kişinin muhtarınız olduğunu unutmayın! Sözlerimi tamamlamadan önce, köylerimizde ve mahallelerimizde özveriyle çalışan Lüleburgaz’ımızın tüm köy ve mahalle muhtarlarımıza sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, demokrasimizin temel taşıdır! Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Devlet, millet ve memleket sevdalısı tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Konuşmanın ardından Lüleburgaz Tören Alanı’ndan ki tören toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

Törenin ardından muhtarlar Barış Mahallesi eski Muhtarı İbrahim Dinçli’yi ziyaret etti.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek