TRAKYAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne’de Yapıldı
“HALKIMIZA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR”
BASIN MÜDÜRÜ’NDEN GAZETEMİZE ZİYARET
BULGARİSTAN’DA PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR
Bu haber 25 Ekim 2024, Cuma 09:03 tarihinde eklendi. 55 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BULGARİSTAN’DA PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR

OYLAR 13 NUMARAYA YANİ HÖH’E
BULGARİSTAN’DA PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR  

 BAL-GÖÇ Trakya Derneği tarafından önceki akşam düzenlenen geceye 600 aşkın çifte vatandaş katıldı.

Toplantıda Bulgaristan’da 27 Ekim 2023 Pazar günü yapılacak olan  Genel seçimlerde ,Pusulada 13 numara ile katılacak olan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisine tam destek çıktı.

BAL GÖÇ Trakya Derneği Başkanı Veli Öner gazetede yaptığı konuşmada; “Bulgaristan Türkünü en çok bir arada olması gereken bir dönemdeyiz. Bulgaristan’da yaşayan Türk ve Müslüman kardeşlerimize ve akrabalarımıza  zulüm ,baskı ve tehditlerin yapıldığı, hapislere atıldığı ve Türkü Türk’e kırdırdıkları  bu zamanlarda birlik içinde olmalıyız. Hep birlikte 13 numaraya destek vermeliyiz…” dedi.

Hiç kimsenin Bulgaristan’da yaşayan Türklerin oyları bölmesine izin verilmemesi gerektiğini de belirten Başkan Veli Öner; “27 Ekim 2024 Pazar günü sandığa gidip 34  yıl önce kurulan ve bu seçimlere 13 Numara ile katılan Hak ve Özgürlükler İttifakına oyumuzu kullanmalıyız. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıya Bulgaristan Milletvekilleri ve Türkiye sorumluları, Burgaz milletvekili Sevin Ali, Haskovo Milletvekili Mümün Sali ,Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat  Gerenli , Belediye başkan yardımcıları Derya Aktan, Kemal Pektaş, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kırklareli  İl Başkanı Bora Terzi, CHP Lüleburgaz  İlçe Başkanı Ali Can, MHP Lüleburgaz  İlçe Başkanı Tacettin Altay, Muhtarlar,  STK Temsilciler ve Lüleburgaz’da oturan 600 aşkın çifte vatandaş  katılım sağladı.

Ertan  BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek