Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 16 Mayıs 2013, Perşembe 09:11 tarihinde eklendi. 3110 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz Lisesi’nden örnek çağrı

Lüleburgaz Lisesi Hayvanları Sevme ve Koruma Kulübü, 1 gönüllü hayvansever Rüya Gürses’in evine bir ziyaret gerçekleştirdiler.
Lüleburgaz Lisesi’nden örnek çağrı  

Gökhan KAN- Kalmaz Sokak’taki Rüya ablarının evine gelen öğrenciler ellerindeki pankartlarla sokak hayvanlarının dostu ablalarına destek verip insanları hayvan haklarına saygıya çağırdılar. Hayvansever Rüya Gürses burada yaptığı açıklamada sokak hayvanlarına yemek verip beslediği için bazı vatandaşlar tarafından hakarete uğradığını söyledi. Gürses “ Bizler gibi dünyada yaşam hakları bulunan bu güzel hayvanlar maalesef bazı cani ruhlu kişilerce eziyete maruz kalıyorlar. Lüleburgaz Lisesi’nden bana verilen Haytap afişleri gözlerimin önünde yırtıldı. Binamızdaki bazı duyarsız kişilerin yavru kedilere tazyikli su sıktıklarına, yaralı kedileri tekmeleyerek işkence yaptıklarına şahit oldum” dedi.
Kulüp Öğretmeni Cemile Durgan ise Rüya Gürses’e destek vermek için geldiklerini belirterek “ 5199 sayılı hayvanları Koruma Kanunu’nca sokak hayvanları sokakta yaşayabilir, isteyen hayvansever yemek temin edip verebilir. Yasalar bunu desteklemektedir. Ayrıca kimsenin hayvansever arkadaşımıza hakaret, edip küfür ve şiddet uygulamaya hakkı yoktur” dedi.
Açıklamaların ardından Kulüp Üyesi öğrenciler öğretmenleri ve Rüya ablaları ile birlikte doldurdukları su kaplarını ağaç diplerine koyarak sokak hayvanlarını sevdiler ve tüm insanları onlara karşı sevgi dolu olmaya davet ettiler.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek