Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 21 Haziran 2013, Cuma 09:10 tarihinde eklendi. 1388 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da istifa sesleri

Lüleburgaz’da istifa sesleri
Ertan BAYER –Taksim Gezi Parkı’nda elemcilerin, çadırlarının sabah saatlerinde yakılması üzerine çıkan olaylarda polisler göstericilere biber gazı, cop ve plastik mermi ile müdahale etmişti.
Ülke genelinde polisin sert tutumunu protesto eden vatandaşlar önceki akşam Lüleburgaz’da da bir yürüyüş yaptı.
Hükümet Konağı önünde saat 19.30’da başlayan yürüyüşe yaklaşık bin 500 kişi katıldı.
İstanbul Caddesi, Orduevi kavşağı, İstasyon Caddesi, Cine Plaza önü, Fatih Caddesi ve  Yılmaz Park Otel istikametinde devam eden yürüyüş sonrasında Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda bir açıklama yapıldı.
Konuşmacılardan üniversite öğrencisi Umut Kurt,  Taksim Gezi Parkı’nda bir ağaç yüzünden çıkan eylemlerin ülke çapında hükümetin bireysel özgürlüklere yaptığı baskılara karşı bir tepkiye dönüştüğünü belirterek “Olayları bir-iki ağaca indirgemek isteyenler aslında bu eylemlerin ne için yapıldığını çok iyi biliyor. Bu eylemler Uludere’de terörist sanılarak hayatını kaybeden vatandaşlarımız için, bu eylemler Reyhanlı’da hayatını kaybeden 51 vatandaşımız için, bu eylemler kürtaj hakkı elinden alınan kadınlarımız için, bu eylemler 4+4+4 gerici eğitim sistemine tepki için, bu eylemler içki satışı düzenlemesi adı altına bireysel özgürlüklere yapılan saldırılar için, Bu eylemler bu ülkeyi kuranlara iki ayyaş dediğiniz için. Bu nedenle AKP hükümeti yıkılıncaya kadar eylemlerimiz sürecek” dedi.
Umut Kurt’un konuşmaların sık sık “Hükümet istifa”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile kesildi.
Umut Kurt’un ardından bir konuşma yapan TGB Lüleburgaz Başkanı Berkay Balta, “Biz TGB  Gençliği olarak geçtiğimiz hafta yapılan miting de Ata İş Merkezi’nden Yıkılacaksın Faşist yazan pankart sallandırdığımız için ifade verdik. Şimdi de arkadaşlarımız “Bu topraklarda Mustafa Kemaller asla yenilmez” pankartı sallandırıyor. Belki bunun içinde ifade vereceğiz.  Ama Atatürk’ün Gençliği Hitabesi’nde dediği gibi birinci vazifemiz Türk istikbalini tehdit eden unsur olan AKP’den kurtulmaktır. Bunun için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek