Kent Ormanı kırık dökük
YEŞİLÇAM, yarın Lüleburgaz’da
Milletvekili Gündoğdu’dan “KONUT FONU” önergesi
Trakya’da balya çekme zamanı
Bu haber 15 Mayıs 2012, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1308 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz hak ettiğini almalı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan “CHP Kırklareli İl Örgütü’ne 2010 ve 2011 yıllarında örgütlere dağıtılması için Genel Merkez tarafından 218 bin TL para gönderildi. Bu paranın sadece 18 bin TL’si Lüleburgaz’a gönderildi. Ama yerel seçimlerde Lüleburgaz oyunu yüzde 49’dan yüzde 56’ya çıkartırken Kırklareli merkezin oyu yüzde 49’dan yüzde 43’e düştü. İl Başkan adayları göreve geldiği zaman Lüleburgaz’ın hakkını vermeli” dedi.
Lüleburgaz hak ettiğini almalı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.00’de başlayan toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz,  Kaynarca belediye Başkanı Seyit Uçan, CHP Kırklareli İl Başkan Adayı Vecdi Gündoğdu,  CHP Kırklareli İl Başkan adaylığından ismi geçen  Zeki Akın  ile birlikte CHP Gençlik Kolları Başkanı Seyran Yılmazoğlu, Kadın Kolları Başkanı Makbule Tuna katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan yaptığı konuşmada “Dün anneler günüydü.   Tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü’nü kutluyorum. Bugün aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor. Sabah Ziraat Odası ile birlikte çelen koyduk. Sonra ziraat odasına gittik. Burada Ziraat Odası Başkanı’nı çiftçilerin milli gelire olan katkılarının yüzde 12 olduğunu ancak milli gelirden yüzden 1 pay aldıklarını söyledi. Bu çiftçilerin 12 kat daha fazla ezildiğini gösteriyor” dedi.

13 Mayıs 2012 Pazar günü CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları’nın seçimleri yapıldı.  232 genç üyemiz oy kullandı 127 oy alan Seyran Yılmazoğlu CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları Başkanı seçildi. Kendisini tebrik ediyoruz. Bunun yanında dün (önceki gün) tüm bölgemizi ilgilendiren Panko Birlik seçimleri yapıldı. Yaklaşık 3 bin üyenin oy kullandığı seçimler de çiftçinin dostu olan başkan Ramis Özgen aldığı 2 bin 543 oyla yeninden Panko Birlik başkanı seçildi. Rakibi 405 oy aldı. Ancak seçimde görevli hükümet komiseri Genel Kurul Tutanağı’nı imzalamamak için direndi. Ancak Kooperatif Müdürü bastırınca imzalamak zorunda kaldı.  Bunun yanın da Cumartesi günü 19 Mayıs.  19 Mayıs bayramlarının içeriği değiştirildi. Ancak biz Lüleburgaz Belediyesi ile birlikte en güçlü bir şekilde 19 Mayıs’ı kutlayacağız. 19 Mayıs’tan önce de 18 Mayıs akşamı Edirne Bayırı’ndan başlayacak olacak büyük yürüyüşe katılacağız” dedi.

Turabi  Kayan’ın konuşmasının ardından  CHP İl Başkan Adayı  Vecdi Gündoğdu söz aldı. Gündoğdu yaptığı konuşmada gittiği yerlerde çok iyi karşılandığını belirterek kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Gündoğdu’nun ardından  Gençlik Kolları Başkanı Seyran Yılmazoğlu söz aldı.  Yılmazoğlu yaptığı konuşma “Gençlik Kongremiz sönük geçti  ancak. 2 yıl sonra yapılacak olan  Kongre’nin gençlik Şöleni gibi geçmesi için şimdiden çalışmalar başladık” dedi.

Arazi dağıtımında partizanlık yapılıyor

 Seyran Yılmazoğlu’nun ardından söz alan CHP Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Ahmetbey eski Belediye Başkanı Recep Ayaz;  2-B  arazilerinden Ahmetbey’de bulunan bin 400 ailenin değil de sadece 70 ailenin faydalandığını belirterek “Dağıtımlarda partizanlık yapıldı. Biz bunlardan rahatsız oluyoruz. Ahmetbey’de arazilerin rayiç bedelleri dekar başına 5 bin TL olarak belirlendi.  Yüzde 70’i 3 bin 500 TL ediyor.  Bazı ailelere 100’er dekar verildi. Bu 350 bin TL yapıyor. Büyük rant.  Bu yanlışın düzeltilmesi gerekir.”dedi.

Yıldızları kaybetmeyelim

Recep Ayaz’ın ardından Kaynarca Belediye Başkanı Seyit Uçan söz aldı.  Bazı insanların güneşi aramaktan yıldızları fark edemediğini belirterek.  İktidar olmak bizim Güneş demek. Biz 1950 yılından beri güneşi arıyoruz.  Yıldızlar ise yerel yönetimler ve Sivil Toplum Örgütleri. Biz iktidarı ararken elimizdeki yerel yönetimleri ve sivil toplum örgütlerini kaybetmeyelim.”dedi.

Seyit Uçan’ın ardından CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek söz aldı.   Hafta sonunda Kırklareli’de olduğunu belirten Dibek “Şimdi Ankara’ya gidiyorum. 3 Haziran 2012 tarihinde ilimizde yapılacak olan İl Kongresi seçiminde adaylara başarılar diliyorum.  Ben Kırklareli ve Lüleburgaz’da görevden almaların sorumlusu oldum. Bu durumdan son derece mağdur oldum. Genel Merkez Yöneticilerimiz bizlere soru sordular danıştılar.  Onun dışında görevden alma ile ilgili ben herhangi harekette bulunmadım. Ben Lüleburgaz’ın güçlü olmasını istiyorum” Dedi.

Dibek’in konuşmasının ardından yeniden söz alan Dibek “Sayın Milletvekilimiz Genel Merkez size danıştıysa sizin de birilerine danışmanız gerekirdi. Ama beni bir kez aramadınız. Lüleburgaz’dan kimseyi aramadınız.  Şimdi benim bu işte etkim yok diyorsunuz. Bizim her şeyden haberimiz var.  Siz Lüleburgaz’ın sürekli kavga etmesini istiyorsunuz.  Lüleburgaz kavgalı olursa işinize geliyor. Ben görevden almaların yaşandığı tarihten itibaren bugüne kadar bu konu ile ilgili hiçbir yorumda bulunmadım.  Ama siz hala nu konuyu açıyorsunuz. Şunu bilin Lüleburgaz artık hakkını Kırklareli’ne yedirmeyecek. Artık güçlü bir Lüleburgaz var. CHP Kırklareli İl Örgütü’ne 2010 ve 2011 yıllarında örgütlere dağıtılması için Genel Merkez tarafından 218 bin TL para gönderildi. Bu paranın sadece 18 bin TL’si Lüleburgaz’a gönderildi.  Ama yerel seçimlerde Lüleburgaz oyunu yüzde 49’dan yüzde 56’ya çıkartırken Kırklareli merkezin oyu yüzde 49’dan yüzde 43’e düştü. İl Başkan adayları göreve geldiği zaman Lüleburgaz’ın hakkını vermeli” dedi.

Kayan’ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi. Daha sonra toplantı sona erdi. Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek