TRAKYAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Edirne’de Yapıldı
“HALKIMIZA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR”
BASIN MÜDÜRÜ’NDEN GAZETEMİZE ZİYARET
BULGARİSTAN’DA PAZAR GÜNÜ SEÇİM VAR
Bu haber 13 Ağustos 2013, Salı 09:13 tarihinde eklendi. 1043 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GoGreenCamping yürüyüşçüleri Longozlardaydı

Sait Çetin, İsmail Metin, Tora Benzeyen, Mustafa Özer, Caner Ulupınar, Abdullah Taygun Yavaşça ve Anıl Gökrenk’ten oluşan GoGreenCamping ekibi Ramazan bayramı boyunca İğneada Longoz Ormanlarındaydı.
GoGreenCamping yürüyüşçüleri Longozlardaydı

Doğaya ve çevreye sahip çıkarak gençlerin çevre koruma ve kullanma dengesinin arttırılması ve çocukların “balkon çocuğu” olarak yetiştirilmesine karşı çalışmalar yürüten ekip Ramazan Bayramı boyunca Longoz Ormanlarını adımladı. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde sırtlarına çantaları ve çadırlarını alan ekip İğneada Erikli Gölü kenarından Longoz Ormanlarına girerek eşsiz doğa ve güzellikler arasında adımlamaya başladı. İlk gün rotalarında Sislioba Köyü ve çevresi olan ekip ikinci gün ise Beğendik Köyü’ne yürüdü. Beğendik köyü ve doğasına hayran kalan ekip geceyi Bulgaristan Rezovo Köyü’ne karşı kamp kurarak geçirdi ve burada doğa tahribatı adına yapılacak hertürlü çalışmanın ve yapının karşısında duracaklarını söylediler.

Yürüyüşlerinin son günü ve gecesinde Longozlarda bulunan Mert Gölü’ne gerçekleştiren ekip, Longoz’un ve Mert Gölü’nün inanılmaz doğası ve güzelliği etkisi altında kalarak buraların korunması, ekoturizmin geliştirilmesi ve altyapı çalışmaları ve projeler gerçekleştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Geceyi Mert Gölü kıyısında Longoz Ormanlarında geçiren GoGreenCamping ekibi dördüncü günde kamplarını sonlandırarak, tekrardan Longozlara geleceklerinin sinyalini verdi.

Longozlar ve İğneada ile ilgili doğa koruma ve gençlerle ilgili projeler geliştirdiklerini belirten ekip üyeleri hazırladıkları ve hazırlayacakları projeler ile ilgili destek istedi. Önümüzdeki dönemde buranın uluslararası boyutta tanıtılması ve bu tür treeking ve kamp faaliyetlerinin buralarda arttırılması için çalışacaklarını belirttiler.

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek