Lüleburgaz'da Yeni Bir Tat: Zooffee Coffee Açılıyor!
Lüleburgaz Ziraat Odası’ndan uyarı
Yangın Lüleburgaz’ı korkuttu
Kırklareli Valisi Turan, şehitliği ve şehit ailelerini ziyaret etti
Bu haber 27 Ağustos 2013, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1011 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Turgut Dibek’ten HSYK sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Turgut Dibek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi.
Turgut Dibek’ten HSYK sorusu

Dibek’in verdiği önerge şöyle “Ankara Adliyesi’nde hakimlik stajı yapan Didem Yaylalı, ilk belirlemelere göre Fethiye'de intihar etmiştir. Yaylalı'nın babası Yaşar Yaylalı, "Kızım bir buçuk yıldır atama bekliyordu. Kızım bronşit tedavisi gördüğünden dolayı 15 gün içinde 3-4 kez viziteye çıkmış, bu nedenden dolayı niçin fazla hasta oluyorsun denilerek kendisine devamsızlık gerekçesiyle akademi tarafından soruşturma açıldı ve disiplin cezası verildi. Disiplin cezası olarak ise 225 lira maaş cezası kesildi" diyerek intihardan HSYK'yı sorumlu tutmuştur. Didem Yaylalı'nın 2012 yılının Haziran ayında ataması yapılması gerekirken, HSYK’nın 3’ncü Dairesi tarafından disiplin cezası ve bu süre zarfında hastane kayıtlarına ulaşılamadığı gerekçesiyle ataması yapılmamıştır. Buna göre, Didem Yaylalı’nın 2012 yılında yapılması gereken ataması neden yapılmamıştır?,  Sosyal medyadaki Yaylalı’nın alkol kullandığı gerekçesi ile atamasının yapılmadığı iddiaları doğru mudur?, 2002 yılından günümüze hakim/savcılık stajı yapan hakim ve savcı adaylarından kaçının ataması yapılmamıştır?, 2002 yılından günümüze ataması yapılmayan adaylar kimlerdir ve hangi gerekçeler ile atamaları yapılmamıştır?.”

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek