Koray Başkan’ın acı günü
Trakya'da
Milletvekili Fahri Özkan’dan basın açıklaması
Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne PERİFERİK VASKÜLER GİRİŞİM ALANI yapıldı
Bu haber 03 Eylül 2013, Salı 09:44 tarihinde eklendi. 1166 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kongre Meydanı’nda “Barış Zinciri”

1 Eylül Dünya Barış Günü önceki gün Lüleburgaz’da kutlandı. Lüleburgaz Belediyesi Atatürkçü Düşünce Derneği, CHP, Eğitim Sen, Emek Partisi, Emekli Sen, Genel İş, Kristal İş, Tekstil İş, ÖDP, TÜM BEL SEN Ve Petrol İş’in destek verdiği etkinlik Kongre Meydanı’nda yapıldı.
Kongre Meydanı’nda “Barış Zinciri”

Ertan BAYER - 1 Eylül Pazar günü saat 17.30’da başlayan etkinlikte Eğitim Sen’le Necmiye Demircan,  “İkinci Dünya Savaşı ve Körfez Savaşları’nda ABD’nin kullandığı insan vücuduna zararlı gazların kullanıldığını açıkladı.

Demircan’ın ardından 1 Eylül Dünya Barış Günü bildirisini,  Avukat Özgü Sert okudu.  Amerika’nın Irak’ı işgali sırasında 1, 5 milyon Müslüman insanın katledilmesine ses çıkarmayan AKP iktidarının Mısır’da ve Suriye’de yaşayan olaylarda zarar gören Müslüman Kardeşler için barış havarisi kesildiğini belirten Sert “Bugün savaş isteyenlerin tek derdi kardır.  Onlar işlerine geldikleri zaman barışı savunurlar.   Ülkemizde Gezi Parkı Direnişi sırasında kendi ölen kendi evladına ağlamayan iktidar, Mısır’da ve Suriye’de kendisi gibi şeriatı savunan Müslüman Kardeşler için ağlar. Ancak artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gezi Parkı Direnişi ile başlayan Toplumsal Muhalefet AKP iktidarını iktidardan indirecek” dedi.

Basın açıklamasının ardından barışlar ilgili şiirler okundu. Saha sonra Kongre Meydanı’nda bulunanlar tarafından Barış Zinciri oluşturuldu.

1 Eylül Dünya Barış Günü etkinliğine Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Hüseyin Kırcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Abbas Şen, Hüseyin Kırcıoğlu, Feridun Ergin,  Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kenan Koç,  Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkan Yardımcısı Hasan Oğuz Keser,  ADD Lüleburgaz Şube Başkanı Ülkü Güvenç,  CHP  Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal  Başkur, CHP Lüleburgaz Belediye Başkan Adayları  Turabi Kayan,  Hakan Dedeoğlu , CHP Lüleburgaz  Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, CHP Lüleburgaz Gençlik Kolları Başkanı  Seyran Yılmazoğlu  ile birlikte yaklaşık 250 kişi katıldı.

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek