Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 11 Ekim 2013, Cuma 12:48 tarihinde eklendi. 1708 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’a birkaç fakülte açılmalıdır

EY LÜLEBURGAZLI DEĞERLİ HEMŞEHRİLERİM! Uzun bir yaz tatili sürecinden sonra sizlerle tekrar karşı karşıyayız. Bu münasebetle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum
Lüleburgaz’a birkaç fakülte açılmalıdır

Mümin Dere

mumindere@yahoo.com

Yaklaşık iki yıldan fazla bir süreden beri yazımızın başlığı kapsamındaki çalışmalarımızı zaman zaman hep sizlerle paylaştık. Bu konudaki yapılanlar ve yapılması gerekenler hakkındaki düşüncelerimizi her plâtformda kırmadan, dökmeden, dağa taşa anlatarak bu günlere geldik. Bu vesile ile “Lüleburgaz’a Birkaç Fakülte Açılmalıdır” adlı Lüleburgaz insanının Lüleburgaz’a Birkaç fakülte açılması bağlamında bir arzuhal dilekçesi niteliğindeki 208 sayfa kitabımızın ikinci baskısı şu anda dağıtımda.

Değerli hemşehrilerim; Bu çalışmalarımız kapsamında, Lüleburgaz Ahmetbey Beldesi’nin yetiştirdiği Kırklareli Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Erdal Üstün’ün talebimiz üzerine Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay’dan aldığı randevu gereği; Erdal Üstün, Anadolu Öğretmen Lisesi eski müdürü Remzi Yeşilyurt ve bendeniz Lüleburgaz (Anadolu) Lisesi eski Müdürü Mümin Dere’den oluşan üç kişilik bir grup halinde 08.10.2013 Salı günü saat 11.00 de Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay’ı Rektörlük binasındaki makamında ziyaretimiz oldu.

Aslında bu ziyareti yapmada geç kalmış sayılmazdık. Çünkü geçen bu süreç içinde Lüleburgaz’da konunun alt yapısını hazırlamamız gerekiyordu. Bu güne kadar her ne kadar bir arpa boyu yol alınamamış olsak da, Lüleburgaz’da, ülkemizde, ülkemiz dışındaki insanımızı bilgilendirme ve konunun sürekli olarak gündemde tutulması bilincinin oluşmasında bu süreci aşmamız gerekiyordu.

K.Ü Genel Sekreteri Ergün Erbay ile görüşmemiz hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum.

Değerli hemşehrilerim; Grubumuzda bulunan Erdal Üstün arkadaşımız kendisi yüksek lisans yapmış meslektaş bir arkadaşımız olarak bizleri Genel Sekreter Ergün Erbay ile tanıştırdı. Lüleburgaz’dan getirdiğimiz bir kırmızı, bir beyaz gülümüzü bunun yanında iki adet kitabımızı kendisine takdim ettik. Grubumuzdaki üç kişi ayrı ayrı Lüleburgaz’a birkaç fakülte açılması bağlamında Lüleburgaz insanının hissiyatını kısaca dile getirmemizin ardından Genel Sekreter Ergün Erbay sözü aldı ve dedi ki:

 “Üzerimizdeki kişisel formasyonumuz, üstlendiğimiz misyon münasebeti ile kişisel hiçbir menfaat gütmeden çabalarımızı ve gayretlerimizi takdir edici ifadeler kullandıktan sonra bizim kitabımızın adında belirlenmiş talebimiz için ‘Lüleleburgaz’a Birkaç Fakülte Açılmasını’ bizde istiyoruz. Lüleburgaz bunu hak etmektedir dedi.  Ayrıca Kırklareli Üniversitesi olarak YÖK’ten Devlet Konservatuarı açılması onayını da aldıklarını, bunu da Lüleburgaz’a açmayı düşündüklerini ifade ettiler”.

Bizim bu çabalarımızın fakültelerin Lüleburgaz’a açılmasını çabuklaştıracak fevkalâde önem arz eden çabalar olduğunu da sözlerine eklediler.

Ancak; Kırklareli Üniversitesi olarak Kırklareli Kofçaz yolu üzerinde (8-10 km) Kayalı Mevkii’nde yapımı olanca hızı ile devam eden K.Ü. kampüs giderlerinin yanında Lüleburgaz’ı yapılaşma bağlamında programa alamadıklarını, bu sebeple gerekli olan bina yapımı konusunun Lüleburgazlılar tarafından yapılmasını müteakip fakültelerin açılabileceğini hatta bu fakültelerin projelerinin de kendi tip projelerinin dışında Lüleburgaz’a has projeler tarafımızdan üretilmesi gerektiğini, yer konusunda da herhangi bir problemin olmadığını ifade ettiler.

 

SONUÇ: EY LÜLEBURGAZLI HEMŞEHRİLERİM! Lüleburgaz’a Birkaç Fakültenin ve Devlet Konservatuarının öğretime açılması adına bir faaliyet içine girme olayı bizi enterese ediyor mu? Etmiyor mu? Yerel seçimler öncesinde. Herkes 7 gün 24 saat politika ile akşam yatıyor sabah kalkıyor. Politika iliklerimize kadar işlemiş. Ekmek ve sudan daha önemli hale gelmiş. Pekiyi bu ekmek değil mi? Su değil mi? Aş değil mi? Medeniyet, ilim irfan, kültür, uygarlık değil mi? Politika ne için yapılır? Politika işte bunun için de yapılır. Nasıl yapılır? Böyle bir konuda partiler üstü bir anlayış ile bütün sivil toplum kuruluşları ile bütünleşerek yapılır. Ne zaman yapılır? Bir devlet büyüğümüzün söylediği“ politikada bir hafta çok uzun bir zamandır” sözcüğünü hatırlayalım. Yerel seçime kadar 5,5 ay var. Seçimden sonra da 5,5 ay geçer anlayıp dinleyinceye kadar. Araya da bir yaz tatili girdi mi? Al sana kafadan bir buçuk  yıl daha. K. Ü.  25 Mayıs 2007’de öğretime açılmış biz halen daha uykudayız. Bu uyku ne kadar tatlı bir şeymiş?

-EY LÜLEBURGAZLI HEMŞEHRİLERİM, ODALAR, BORSALAR, ESNAF ODALARI, İŞ ADAMLARI DERNEKLERİ, FABRİKALAR, İŞ ADAMLARI, SEÇİLMİŞLER, ATANMIŞLAR, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI, YEREL GAZETE KÖŞE YAZARLARI, L.B. Y. OKUL, FAKÜLTE, ÜNİVERSİTE AÇMA VE YAŞATMA DERNEĞİ, LÜTFEN SESİMİZİ DUYUNUZ! RİCA EDİYORUZ!

 

-ÖLMEDİYSEK, UYUMUYORSAK, BİR İŞE YARIYORSAK, ŞAYET KENDİMİZE DE GÜVENİYORSAK BUNU İSPAT ETME ZAMANIDIR. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek