Eski Mezarlık otopark oldu
Sağlık Müdüründen Lüleburgaz Devlet Hastanesi’ne ziyaret
LÜLEBURGAZ’DA OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLDÜ !!!
HURŞİT GÜNEŞ: “YEREL SEÇİMLERDEN HEMEN SONRA ERKEN SEÇİM İSTENMELİYDİ”
Bu haber 12 Ekim 2013, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 967 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bayramda kalbinizi de düşünün

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğçe Ünlüdağ, Kurban Bayramı’nda beslenmeye dikkat edilmesi konusunda uyardı.
 Bayramda kalbinizi de düşünün

Etin içeriğinde bulunan yüksek doymuş yağ nedeniyle etin aşırı alımının kandaki kolesterol seviyesini yükselttiğini ve koroner kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkardığını dile getiren Ünlüdağ, “Etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemi de oldukça önemlidir. Haşlama ve ızgara gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalı, kızartma ve kavurma işlemlerinden kaçınılmalıdır. Et ile yapılan yemekler kendi yağında pişirilmeli ve yağ ilave edilmemelidir” dedi.

Bayram süresi boyunca beslenme düzeni ve öğün saatlerinde değişiklikler olabileceğini hatırlatan Ünlüdağ, bayramdaki en büyük değişikliklerden birinin et ve tatlı tüketimindeki artış olduğuna dikkat çekti.
Bayram döneminde et tüketiminde aşırıya kaçılmamaya özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Ünlüdağ, “Kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama et tüketimi 90-120 gramdır, bu da 3-4 köfte büyüklüğünde ete karşılık gelir” diye konuştu.

“ETLERİ DİNLENDİRMEDEN YEMEYİN”
Etlerin sindirimi zor olan besinler olduğunu söyleyen Ünlüdağ, yapılan en büyük yanlışın kesilen hayvan etinin dinlendirilmeden hemen tüketilmesi olduğunu kaydetti.
Dinlendirilmeden yenen etin özellikle mide ve bağırsak sorunu olan bireylerde sindirim sistemi şikayetlerinin artmasına neden olduğunu belirten Ünlüdağ, "Çünkü dinlendirilmemiş et serttir, zor pişer. Yeni kesilen eti buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra tüketmek hem et lezzetini arttırır hem de kolay pişmesini sağlar. Kurban Bayramı'nda aşırı yemek yemekten kaçınılıp tadımlık tüketim yoluna gidilmelidir. Doğru tercihler yapmak önemlidir. Öğün aralarında da yeterli su içilmelidir. Sebze yemeği ve salata tüketilmesine özen gösterilmelidir" şeklinde konuştu. İHA 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek