Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 30 Ekim 2013, Çarşamba 09:15 tarihinde eklendi. 1749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cumhuriyetin 90. Yılı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in ilanının 90. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Lüleburgaz’da da büyük bir coşku ile kutlandı.
Cumhuriyetin 90. Yılı coşkuyla kutlandı

İstanbul Caddesi Emrullah Efendi Ortaokulu önünde gerçekleştirilen tören, 75. Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Farabi Aslanargun’un yönetiminde tüm okullar ve halkın iştiraki ile okunun İstiklal Marşı ile başladı. Hürriyet Ortaokulu’ndan üç öğrenci bayrağımızı göndere çekti. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaya Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz yaptı. Yılmaz “ Bizlere özgür bir vatan ve aydınlık gelecek bırakan başta Atamız ve onun kahraman silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyorum. Tarih boyunca hür yaşamış Türk Milletine acımasızca planlanan hain tuzaklardan sonra Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 90. yılını kutlamanın sevincini yaşıyoruz, hepimize kutlu olsun. Yüce değerleri içinde barındıran Cumhuriyet tüm milletlerin özlemini duyduğu Milleti kendi kendisinin efendisi yapan bir sistemdir. Kurtuluş Savaşımız varoluşun, Cumhuriyet ise dirilişimizin simgesidir. Ne acıdır tarih boyunca Cumhuriyetimizi bölmeye çalışanlar çıkmıştır ve çıkacaktır. Ama bedeli ne olursa olsun Türk Milleti dimdik ayaktadır ve Cumhuriyetine daima sahip çıkacaktır” dedi.

Daha sonra öğrenciler sırayla kürsüye gelerek şiirlerini okudular. Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Sefa Yetim Cumhuriyet adlı şiirini okudu. Yine aynı okuldan Berkay Karaca da Cumhuriyet adlı farklı bir şiir okudu. Gül Savaş Atatürk isimli şiirini okuduktan sonra Lüleburgaz Lisesi öğrencisi Damla Şirin de bir şiir okudu.

Mahalli şairlerimizden Bektaş Yavuz’un şiirini okumasının ardından protokol tarafından ilk-orta-lise ve dengi okullar arasında düzenlenen Cumhuriyetimizin 90. Yılı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi Halk Oyunları ekipleri Kırklareli yöresi Halk Oyunlarını sergiledi. Ardından Belediye Halk Oyunları ekibinin gösterileri sunulduktan sonra Lüleburgaz Mehteran Takımı bir gösteri sundu.

 

Tören bayrak ve flamaların geçişi, Tören bölüğünün geçişi, Halk Oyunları Ekipleri, okulların geçişi ve son olarak ta askeri araçların geçişi ile sona erdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek