Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 14 Aralık 2013, Cumartesi 09:27 tarihinde eklendi. 1429 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’a ‘ADEM’ açılacak

Lüleburgaz’a ‘ADEM’  açılacak

8-9-10 Aralık tarihleri arasında Diyarbakır’da Aile Destek Eğitim Merkezi (ADEM) Projesi’ni gezip inceleyen Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 11 Aralık Çarşamba günü Lüleburgaz’a dönerek göreve başladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gürkan Güler ile Diyarbakır’a giden Kaymakam Yılmaz, ADEM Projesi kapsamında Diyarbakır’da kurulan ADEM Merkezlerini gezip incelediklerini ve proje ile ilgili toplantılara katıldıklarını belirtti.

Diyarbakır gezisi ile ilgili bilgi veren Kaymakam Yılmaz “ Muhtaç durumdaki kadınlara yönelik proje ile Güneydoğu Anadolu’da 39 yerleşim yerinde 64 ADEM kurulmuş. Burada isteğe göre kadınlara Halk Eğitim Merkezleri’ndeki gibi meslek edindirme ve sosyal yaşama katma amaçlı kurslar veriliyor. Buraları gezip inceleme fırsatı bulduk. Kuaförlük, bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, muhasebe, yabancı dil kurslarına katılan kadınlar ile görüştük” dedi.

 

Projenin 2. ayağının ise Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Kırklareli’nde roman kültürü için yapılacağını belirten Yılmaz “ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca gerçekleştirilen proje kapsamında Trakya’da 13 ADEM merkezi kurulacak. Bu merkezlerden bir tanesi de Lüleburgaz’da açılacak. Merkez’de mesleğe yönelik düzenlenecek kurslar sayesinde kadınlarımızın meslek sahibi olup para kazanmaları ve sosyal hayata katılmalarının sağlanması hedefleniyor. Merkezde ayrıca kurslara katılan kadınların çocuklarının kalması için etüd merkezleri ve spor salonları da olacak. Projenin önümüzdeki günlerde Başbakanlık onayından gelmesi beklenmekte” dedi. Gökhan KAN 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek