Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Aralık 2013, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1518 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ı Kılıçdaroğlu açıklayacak

Lüleburgaz’ı Kılıçdaroğlu açıklayacak

CHP Lüleburgaz Pazartesi toplantısı dün 250 kişiyle yapıldı.

Toplantıya katılan CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek “Kırklareli genelinde 6 belediye başkan adayımız Pazar akşamı parti meclisinden geçti.

Kesin olmamakla birlikte Ahmetbey’de Mustafa Altıntaş,  Çakıllı’da Halil Soyaarslan,  Babaeksi’de Abdullah Hacı,  Pehlivanköy’de Mustafa Gür, Kofçaz’da Mehmet Balcı,  Kıyıköy’de Ertan Bacaz olarak belirlendi.  Kırklareli Merkezi’de ve Lüleburgaz’ın aralarında bulunduğu diğer ilçelerimizde de en geç 5 Ocak’ta adaylarımız belirlenecek. Ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ocak tarihini beklemeden adayları kendisinin açıklayacağını söyledi.  Daha öncede açıklayabilir” dedi.

Toplantıda konuşma yapan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Alaaddin Güncer “Hepinizin bildiği  gibi Türkiye 17 Aralık’da Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonuna şahit oldu. Ergenekon davasında masumiyet ilkesini aklına getirmeyen hükümet şimdi, mahkemeden kesin hüküm çıkmadıkça o kişiler masumdur diyor. Ergenekon operasyonunda masum insanları cezaevine  tıktıktan sonra delil aradınız 5 sene hale bulmadınız.  Biz  o zaman “Adalet bir gün size de lazım olur”  demiştik.  İşte lazım oldu” dedi.

 CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Güncer aday adaylığı süreci ile ilgili olarak da CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek’in açıklama yapacağını söyledi.

Güncer’in ardından CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayı Hakan Dedoeğlu söz aldı. Hakan Dedeoğlu yaptığı  konuşmada “Bugün Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu Mustafa Fehmi Kubilay’ın gerici yobazlar tarafından katledilişinin 83. Yıl dönümü kendisini rahmetle anıyorum.  Bilindiği gibi  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, olayı gerçekleştirdiği tarihte Kırklareli’den Edirne’ye geçmişti.  Trakya’nın önemi buradan da anlaşılıyor. Bunun dışında aday adaylığı sürecimiz sanırım 10 gün daha uzatıldı.  Ben aday adayı  olarak aday kim açıklanırsa açıklansın yanında olacağım” dedi.

Hakan Dedeoğlu’nun konuşmasının ardından  CHP Lüleburgaz  Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, Mustafa Fehmi Kubilay’ın hayatını okudu.

Ardından CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek söz aldı. Dibek yaptığı konuşmada  “Kırklareli  genelinde 6 belediye başkan adayımız Pazar akşamı parti meclisinden geçti.

Bunlar kesin olmamakla birlikte  Ahmetbey’de Mustafa Altıntaş,  Çakıllı’da Halil Soyaarslan,  Babaeksi’de Abdullah Hacı,  Pehlivanköy’de Mustafa Gür, Kofçaz’da Mehmet Balcı,  Kıyıköy’de Ertan Bacaz olarak belirlendi.  Kırklareli Merkezi’de ve Lüleburgaz’ın aralarında bulunduğu diğer ilçelerimizde de en geç 5 Ocak’ta adaylarımız belirlenecek. Ancak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ocak tarihini beklemeden adayları kendisinin açıklayacağını söyledi.  Daha öncede açıklayabilir” dedi.

Ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Dibek “Hepimizin bildiği gibi 23 Aralık 1930 yılında gericiler tarafından katledilen Mustafa Fehmi Kubilay, Çağdaş Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin simgesidir.  17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluk operasyonunda ismi geçenler Mustafa Fehmi Kubilay’ı katledenlerin devamıdır.  Bu yolsuzluk operasyonunda AKP hükümetini tüm pisliği ortaya çıkmıştır.  AKP artık çöküşe geçmiştir. Polislerin yerini değiştirmesi, yargıya müdahale etmesinin nedeni budur” dedi.

Dibek, “Bırakın Avrupa’yı, Afrika ülkelerinde bile ismi yolsuzluğa karışan bakanlar istifa ederdi. Bunlarda tık yok” dedi.  Turgut Dibek’in konuşmasının ardından basına kapalı bir toplantı yapıldı.

Toplantıya CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek,  CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Avukat Alaaddin Güncer,  CHP Lüleburgaz Belediye Başkan aday adayları Hakan Dedeoğlu, Turabi Kayan, Koray Şentürk, CHP Evrensekiz Belediye Başkan Adayı Mustafa Nalbant, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri  Yılmazoğlu ile birlikte yaklaşık 250 kişi katıldı. Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek