Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 15 Ocak 2014, Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi. 1145 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Ürettiğimiz sucuklardan alınan numunelerde sakatata rastlanmamıştır"

Lüleburgaz ilçesinde bağlı Büyükkarıştıran Beldesi'nde faaliyet gösteren Elif Ocakbaşı işletmesi sahibi Müslüm Otu, yerel basında yer alan "Ayıplı Sucuk Üreten Lüleburgaz Firması Hangisi?" haberi üzerine basın açıklaması yaptı.

Sucukta sakatat olduğu iddiasına açıklık getiren Müslüm Otu, sucuk numunesinin yasa yürürlüğe girmeden önce üretilmiş bir parti üründen alındığını, dolayısıyla kamuoyunda yanlış bir algı oluştuğunu ifade etti.
Otu açıklamasında Elif Ocakbaşı Gıda ve Et Ürünleri olarak ürettikleri sucuklarda 8 Nisan 2013 tarihinde alınan numunede sakatata rastlanmadığını ifade ederek "İşletmemizde söz konusu yabancı doku ve ilavesinin başka bir hayvan grubuna aitmiş gibi algı yaratmasından dolayı ayrıca açıklama yapma gereği duyduk. Üretilen ürünlerimizde başka bir gruba ait hayvan eti ve yağı kesinlikle kullanılmamaktadır. Adı geçen yabancı doku ibaresi sucuk yapımında kullanılan büyükbaş hayvanların karkas etin haricinde kalan kısmı kelle eti, yanak etini ifade etmektedir. 5 Mart öncesine kadar işlenmiş et olarak nitelendirdiğimiz sucuk ve sucuk benzeri ürünlerde kelle etinin kullanımı serbestti. Dolayısıyla bizden o tarihte alınan numune 5 Mart öncesiydi, yani yasa yürürlüğe girmeden önce yapılan bir parti üzerinde rastlandı. Kaldı ki günümüzde ürettiğimiz ürünlerin kontrol ve takibini gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gerekse İlçe Müdürlüğü periyodik olarak genel anlamda sağlıyorlar. O tarihten sonra ürünlerimizin hiçbirinde katkı maddesi kullanılmamıştır" ifadelerini kaydetti. İHA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek