Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 15 Ocak 2014, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 1346 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Biriz, Beraberiz” paneli yapıldı

Balık Ayhan: Avrupa da yeni doğan roman bebeklerin parmak izleri alınıyor, anneler kısırlaştırılıyor ve romanlar maalesef yok edilmeye çalışılıyor. Ama Kasımpaşa’dan çıkan Başbakanımız bizleri 1. sınıf vatandaş yaptı. Bugün biz de eksiklerimiz neyse devletimizden istiyoruz. Biz mi medeniyiz yoksa AB mi tartışılır” dedi.
“Biriz, Beraberiz”  paneli yapıldı

Lüleburgaz Lisesi’nin AB Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları projeleri kapsamında kabul edilen “Farklılıklar Bizi Birleştirir” isimli projesinin faaliyetleri çerçevesinde dün konferans salonunda “ Biriz, Beraberiz” konulu panel gerçekleştirildi.

İngilizce Öğretmeni Işıtan Selin Önem tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen panele, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce,, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri öğretmen ve öğrencilerden oluşan yoğun bir katılım oldu.

Panele Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Alev Erkilet ile Öğretim Görevlisi Yakup Köseoğlu, Kırklareli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinden Ethem Kelmendi ve Mercan Barlak ve Balık Ayhan adıyla ün yapan Ayhan Küçükboyacı da konuşmacı olarak katıldılar.

“Çok kültürlülük, hoşgörü ve anlayış” gibi kavramları ve buna bağlı olarak Kırklareli Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen uluslararası katılımcıların da yer aldığı Romanlarla Tanışmak, Romanlarla Çalışmak” isimli çalıştayı yaygınlaştırmak ve konu ile ilgili farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen panel, projenin ikinci ayağını oluşturdu.

Farlılıkların zenginlik olduğunun altını çizen Vali Yaman, bu önemli projenin ikinci ayağında düzenlenen panelin hayırlı olmasını diledi.

Panele katılan konuşmacılardan Doç. Dr. Erkilet “ Ülkemizdeki roman nüfusunun yaşadığı eşitsizlikler ekonomik, siyasi ve kültürel olarak üç grupta toplanabilir. Roman vatandaşlarımızın dışlanışı ile ilgili olarak tüm gruplar incelenerek ona göre önlemler alınmalıdır” dedi.

Balık Ayhan ise Türkiye’de tamamen algılama sorunu yaşandığını belirtti. Ayhan “ Romanlar Hindistan’dan zorbalıktan kaçmış bir toplumdur ve “ Çingene” kavramı göçer bir medeniyeti temsil ederken günümüzde aşağılama ifadesi olmuştur. Osmanlıya baktığımızda kimseye ayrımcılık yapılmadığını görürüz.

Günümüzde ise bizlere televizyonlarda göbek attırıp terapi yaptırdılar. Avrupa da yeni doğan roman bebeklerin parmak izleri alınıyor, anneler kısırlaştırılıyor ve romanlar maalesef yok edilmeye çalışılıyor. Ama Kasımpaşa’dan çıkan Başbakanımız bizleri 1. sınıf vatandaş yaptı. Bugün biz de eksiklerimiz neyse devletimizden istiyoruz. Biz mi medeniyiz yoksa AB mi tartışılır” dedi. Panel bitiminde öğrenciler ile soru-cevap biçiminde romanların sorunları ve çözümleri konuşuldu. Balık Ayhan kendisine uzatılan darbukaya kayıtsız kalamayıp kısa bir gösteri yaptı.

Panelin sonunda Vali Yaman panelistlere birer plaket hediye etti. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sadık Selçuk ta protokol ve panelistlere eski okulu Lisenin renklerini taşıyan şal takdim etti. Hatıra fotoğrafı çekilmesiyle panel sona erdi.Gökhan KAN

 

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek