Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 17 Şubat 2014, Pazartesi 09:12 tarihinde eklendi. 1008 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Susma haykır sansüre hayır

Lüleburgaz’da internet üzerinde örgütlenen gençler önceki dün yaptıkları basın açıklamasında hükümetin internete sansür getirmesini protesto ettiler.
Susma haykır sansüre hayır

Gençlik Muhalefeti, Emek Gençliği,  CHP, ÖDP, EMEP ve Eğitim Sen’in destek verdiği basın açıklaması saat 14.00’de başladı.

İnternete olan sansürün protesto edildiği basın açıklaması şöyle; “AKP diktatörlüğünün senelerdir sürdüğü faşizan ve emperyalistçe saldırıları bugün de internete sansür uygulamasıyla karşımıza çıkmaktadır. AKP’nin bu tutumu hayatımızın her alanına müdahale etmektir.  Biz artık buna durma deme zamanının geldiği söylüyoruz.

AKP, kendi çıkar ve menfaatlerini sarsan ve onun düşüncelerine ters düşen her yağı her insanı karşısına alıp yok etmeye çalışmaktadır.  İnsanların inançlarına, kimliklerine saygı duymayan AKP hükümetinin tek tipleştirme politikaları tam gazla ilerlemektedir.

Biz dün Gezi’de olan gençler bugün de hayatımızı ve özgürlüklerimizi kısıtlayan AKP diktatörlüğüne direniyoruz.

Okullarımızda,  işyerinde, sokakta, bizleri hayattan, yaşamdan soğutmaya çalışan AKP bunları yapmakla yetinmeyip kendisine karşı çıkan herkesi fişlemeye çalışmaktadır.  Telefonlarımızla bile rahatça konuşamadığımız bu dönem internete sansür olayı ile özel hayatlarımıza iyice talan etmeye yöneliktir.  Aynı zamanda bu uygulama fişlemenin önünü açmaktadır.

Sansürün uygulanması gereken yer aslında kendi medyasıdır.  Yolsuzlukları, yalanları, talanları, aslında kendi medyalarından öğrenmekteyiz.  Biz halk çocuklarının ayağında ayakkabıları bile olmazken onlar ayakkabı kutularında milyon dolarları taşımaktadır.  Yolsuzlukların ortaya dökülmesiyle başlayan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin marifetlerinin bununla sınırlı olmadığını görüyoruz.

Gezi’nin bize öğrettiği gibi artık sokakları geri almanın zamanı gelmiştir.  Sokakta sesimizi, öfkemizi, isyanımızı haykırmanın zamanı gelmiştir.  Türkiye’yi yeniden kurmanın zamanı gelmiştir.  Güzel günlere artık yürümenin zamanı gelmiştir. Susma Haykır, Sansüre Hayır”

 

Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek