Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 20 Mart 2014, Perşembe 09:16 tarihinde eklendi. 1437 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Güvenli Doğal Gaz Kullanımı İçin “10 Altın Kural”

2008 yılından bu yana Lüleburgaz ve Babaeski’ye doğal gaz arz eden GAZDAŞ, doğal gazın güvenli kullanımıyla ilgili önemli hatırlatmalarda bulundu. Doğal gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Lüleburgaz İşletme Müdürü Irmak Kaya, güvenli kullanım konusunda vatandaşların da gereken hassasiyeti göstermelerini isteyerek 10 altın kuralı hatırlattı.
Güvenli Doğal Gaz Kullanımı İçin “10 Altın Kural”

Lüleburgaz’da 28 bin 248, Babaeski’de 6 bin 535, toplamda ise; 34 783 birim bağımsız bölüm aboneliğine ulaşan GAZDAŞ, doğal gazın ilk verildiği 2008 yılından bu yana, verdiği hizmette güvenlik unsurunu en üstte tutuyor. Doğal gaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştirdiklerini belirten GAZDAŞ Lüleburgaz İşletme Müdürü Irmak Kaya yaptığı açıklamada, doğru ve kurallarına göre kullanıldığında en güvenilir yakıtın doğal gaz olduğunu vurgulayarak, dikkat edilmesi gerekenler konusunda bilgi verdi.

 

“Havalandırma menfezlerinin asla kapatılmaması ve cihaz bakımlarının yıllık periyotlarda yaptırılması önemli”

 

GAZDAŞ’ın abonelerinde güvenli doğal gaz kullanım bilincini geliştirerek bu konuda bir kültür oluşturmayı amaçladığını belirten Irmak Kaya, “Abonelerimizin doğalgaz tesisatlarına GAZDAŞ’ın bilgisi dışında müdahale etmemeleri önemli. Havalandırma menfezlerinin asla kapatılmaması ve cihaz bakımlarının yıllık periyotlarda yaptırılması çok önemli bir güvenlik kuralı” dedi.

 

Gaz arzı sağlanan bina sakinlerinin iç tesisatlarındaki topraklama çubuklarını düzenli olarak kontrol etmelerinin önemine de değinen Irmak Kaya, “Topraklama çubuklarının çalınması durumunda vatandaşlarımızın; GAZDAŞ tarafından yetkilendirilen, sertifikalı firmalarla görüşerek can ve mal güvenliği açısından bir an önce yeni topraklama çubuğu montajını bir an önce yaptırmaları gerekli” dedi.

 

“Doğal gaza geçiş ve doğal gazın bilinçli kullanımıyla üzücü olaylar yaşanmayacak”

 

Kaya, Lüleburgaz ve Babaeski’de bugüne kadar meydana gelen yangın istatistiklerini de değerlendirdi: “Lüleburgaz Belediyesi’nden aldığımız bilgilere göre; 2008 ve 2013 yılları arasında ilçede toplam 3 bin 58 yangın meydana gelmiştir. Bunların 472 adedi sobalardan ve bacalardan kaynaklanmıştır. Babaeski Belediyesi’nden edildiğimiz bilgiye göre 2011 – 2013 yılları arasında Babaeski’de meydana gelen 527 yangından 44’ü ocak, soba ve bacalarda yaşanan sorunlardan kaynaklanmıştır. Her iki ilçede de doğal gaz kaynaklı herhangi bir yangın yaşanmamıştır.”

 

Bu üzücü olayların doğal gaza geçiş ve doğal gazın bilinçli kullanımıyla yok olacağını söyleyen Kaya; “GAZDAŞ olarak, doğal gazın ilk kaynağından kullanıcıya ulaştığı noktaya kadar titizlikle kontrol edip riski yöneterek güvenli kullanım sağlamaya çalışıyoruz. Doğal gazın güvenli kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken tüm konuları 10 altın kuralı sıralayarak GAZDAŞ abonelerini bu maddeleri okumaya ve uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

10 Altın Kural:

1.      Doğal gaz tesisatlarınızı GAZDAŞ yetkili sertifikalı firmalara ve kimlik kartı bulunan yetkilendirilmiş ustalara yaptırın. Sertifikalı firmalara www.gazdas.com web adresinden ulaşabilirsiniz.

2.      Tesisatlarınıza kesinlikle müdahale etmeyin ve yetkisiz kişilere müdahale ettirmeyin.

3.      Gazınızı açtırdıktan sonra tesisatınızda cihaz değişikliği veya ek cihaz  bağlatırsanız mutlaka bu durumdan GAZDAŞ’ı haberdar edin. Bunun için GAZDAŞ Çağrı Merkezi 444 9 429’u arayabilirsiniz.

4.      Doğalgaz tesisatlarınıza her yıl kışa girmeden sertifikalı firmalar aracılığıyla genel kontrol ve bakım yaptırın.

5.      Kombi şofben gibi cihazlarınıza her yıl kışa girmeden yetkili servisler aracılığıyla bakım yaptırın. Bacalı cihaz kullanıyorsanız, cihazınızın baca sensörünün çalışıp çalışmadığını yetkili servise mutlaka kontrol ettirin.

6.      Gaz arzı sağlandıktan sonra doğalgaz boru ve bağlantı elemanlarını, antipas üzerine sarı renkli yağlı boya ile boyayın. Boyama işleminde su bazlı boya kesinlikle kullanmayın.

7.      Bacalarınızın kombi bağlantısının tam yapıldığından emin olun.,

8.      Pencere veya duvarınıza monte edilen, ortama taze hava girmesini ve herhangi bir gaz kaçağı durumunda da doğalgazın dışarıya tahliye edilmesini sağlayan menfezlerinizi asla iptal etmeyin ve kapatmayın, kapatanları da uyarın.

9.      Ocağınızı temizlerken, ocağı doğalgaz tesisatına bağlayan esnek bağlantı elemanını fazla hareket ettirmeyin. İşlevselliğini ve sızdırmazlık özelliğini sık sık kontrol etmeyi unutmayın.

 

10.  Evinizde çürük sarımsağa benzer bir koku hissettiğinizde, kapı ve pencereleri açın, herhangi bir yangına yol açmamak için elektrikli hiçbir alete dokunmayın ve ortamda cep telefonu kullanmayın. Daha sonra ortam dışına çıkarak, doğal gaz acil hattı 187’yi arayın; ekipler gelene kadar doğalgaz vanalarını kapatın.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek