Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 21 Mart 2014, Cuma 09:16 tarihinde eklendi. 1391 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TBT Taha için sahne alacak

Lüleburgaz'da beyninde tümör olduğu saptanan ve acilen ameliyat olması gereken 8 yaşındaki Taha Ender için, Toprak ailesine 100 bin lira ameliyat parası gerekiyordu.
TBT  Taha için sahne alacak

Toprak ailesini sevindiren haber Lüleburgazlı 3 gönüllü kadından gelirken  Taha Ender’in ameliyat olabilmesi için Kaymakam Cemalettin Yılmaz onaylı yardım kampanyası başlatılmıştı.

Beyin tümörünün yanı sıra tümörün yanında su kitlesi oluşan Taha Ender dolayı sol elini ve sol bacağını kullanmakta zorlanırken  ayrıca görme duyularını tamamen kaybetmeye başlamıştı.


2011 YILINDA HASTALIKLA MÜCADELE BAŞLADI…
Toprak ailesinin Ender için mücadelesi Ender 5 yaşındayken başladı. 2011 yılında Taha Ender görme bozukluğu şikayeti ile birlikte Lüleburgaz’da özel bir hastaneye gitti.
Çekilen tomografide beyninde kitle olduğundan şüphelenilerek Mr çekilmesine karar verildi. Çekilen Mr'da ise 2011 yılında 5 yaşında olan Taha Ender’in beyninde tümör olduğu tespit edildi. Baba Ahmet ile anne Nebahat, bu durumun ardından çocuklarını hastane hastane gezdirip derman aramaya başladı.
3 yıldan beri gerek özel hastane gerekse devlet hastaneleri ile irtibatta olan ailenin çocuğu Taha Ender Toprak’ın beynindeki tümörün yanında oluşan su kistleri de, Ender’in görme duyusunda kayba yol açmaya başladı. Minik Ender son aylarda ise sol el ve sol bacağını kullanmakta zorluk çekmeye başladı.  
Aile hastalığı yenebilmek adına büyük bir mücadele başlatırken, anne Nebahat ve Baba Ahmet, son olarak gidilen Medipol Hastanesi’nde görev yapan profesörün su kistlerinin giderilmesi ve görme duyusunun geri kazanımı ile ilgili oldukça umut verici konuşmalarda bulunmasıyla ve Lüleburgaz’da başlayan yardım kampanyası ile umutlandı.
Maddi yönden ihtiyaç halinde olan aileye destek olmak amacıyla 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’na istinaden yardım kampanyası başlatıldı.

Lüleburgaz Kaymakamlığı tarafından yetki verilen Seda Kaplan, Çiğdem Yılmaz ve Seden Özen Ergin tarafından gönüllülük ilkesi esas alınarak banka hesabına para yatırılması ile yardım toplanmaya başlandı.
Lüleburgaz’ın yerel tiyatro grubu olan Trakya Bölge Tiyatrosu (TBT)’de  Taha Ender için sahne alma kararı aldı.

TBT 23 Mart 2014  Pazar günü saat 20.00’de Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde Taha Ender için sahne alacak.

 

Grup Yönetmeni Erdoğan Anıl Tekin yaptığı açıklamada “Bu oyundan elde edilen gelir olduğu gibi Taha Ender’in tedavisi için bağışlanacak.   Oyunu sahnelemek için salonu ücretsiz veren Lüleburgaz Belediyesi’ne, öncülük eden Lüleburgaz Kültür Turizm Müdür  Spor Kulübü Derneği (LUTED)’e teşekkür ederiz” dedi. Ertan BAYER 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek