Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 24 Mart 2014, Pazartesi 09:19 tarihinde eklendi. 1285 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Kaybedilen doğal varlığın kutlaması nasıl yapılır mümkün değil”

Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem, Ergene başta olmak üzere yitirilen su kaynaklarına dikkat çekerek, "Kaybedilen doğal varlığın kutlaması nasıl yapılır anlamak mümkün değil" dedi.
“Kaybedilen doğal varlığın kutlaması nasıl yapılır mümkün değil”

KIRKLARELİ (İHA) - Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesine Ergene'deki kirliliğin 79 azaldığının açıklanması üzerine Dünya Su Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

"DÜNYA SU GÜNÜNÜ KUTLAMAK ANLAMSIZ"
DAYKO Vakfı Kırklareli Temsilcisi Göksal Çidem, 21 Mart’ta kutlanan Dünya Ormancılık Günü’nde ormanların sesinin, 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü öncesinde ise suların renginin değiştiğine dikkat çekerek, "Bununla ilgili birçok kutlama yapılacak ve mesaj yayınlanacak. Sayısı her geçen gün azalan orman ve sulak alanlar için kutlama olur mu? Kaybedilen doğal varlığın kutlaması nasıl yapılır anlamak mümkün değil” diye konuştu.
Hatalı uygulamalar sonucu Avrupa’nın en verimli havzalarından biri olan Ergene Havzası’nın ekilemez ve tarım yapılamaz hale getirildiğine dikkat çeken Çidem, Ergene Nehrinden 283 kilometre boyunca niteliği belirsiz bir sıvı akarak yaşam alanlarını yok etmeye devam ettiğini vurguladı.
Ergene’de 40 yıl önce yaşam olduğunu ve balıkçılık yaparak geçimini sağlayanların bulunduğunu ifade eden Çidem, “Sermayenin biraz daha fazla kazanması için, yeraltı sularımız yıllarca çekilip, kirletilip, dereler aracılığı ile Ergene’ye bırakıldı. Kamuya ait olan varlıklar, gelişmiş ülkelerin terk ettiği kirli sanayi bizlere aş, iş diye geldi. Ergene’nin önce içindeki, sonra da çevresindeki yaşamlar yok oldu. 283 kilometre zehir akan bir nehrin havzasında, tarım yapılamayınca, çiftçimiz kredi ekip, haciz biçer duruma gelmiştir. Girdiler yükselmiş, üretim düşmüş bunun sonucunda da ithal gıdalara bağımlı hale geldik” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek