Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 03 Mayıs 2014, Cumartesi 09:22 tarihinde eklendi. 1381 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ın Fizibilitesi çıkarıldı

Lüleburgaz Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı’ndan aldığı hibe ile yaptığı Lüleburgaz’da Tarihi Alanların Düzenlenmesi Fizibilite Projesi’nin sunum toplantısını dün Lüleburgaz Aşkiyet Neşet Çal Sahnesi’nde yaptı
Lüleburgaz’ın Fizibilitesi çıkarıldı

  Saat 10.30’da başlayan toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve belediye başkan yardımcıları, Trakya Kalkınma Ajansı Sekreter Vekili Mehmet Karaman, Evrensekiz Belediye Başkanı Mustafa Nalbant, Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk, Lüleburgaz  İlçe Spor Müdürü Soner Polat ile daire müdürleri, olda başkanları ve Lüleburgaz’da bulunan dernek temsilcileri  katıldı.

 

Halebak, yerel yöneticilerin artık yaşadıkları kenti uzun soluklu projelerle projelendirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Türk toplumunun yaşamlarını göç üzerinde kurdukları için kentleşme olgusunun fazla gelişmediğini belirten Halebak, “Kentler ve köyler planlanmadan yerleşime açılmış. Yerleşimlerde ne meydan nede sosyal donatı alanları düşünülmüş. Şimdi desek ki vatandaşlara arsalarınızın yüzde 60’ını bize verin çok güzel bir kent yaratalım herkes karşı çıkacak. Bizde bu yüzden kenti güzelleştirmek için elimizde mevcut bulunan yerleri güzelleştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Halebak, Trakya Kalkınma Ajansı’na yaptıkları birçok projeye destek verdiği için teşekkür etti.

 

Trakya Kalkınma Ajansı Sekreter Vekili Mehmet Karaman da, Trakya’nın kalkınması ve kalkınma hızının artması için çalıştıklarını söyledi.

 

Kalkınmanın sadece ekonomik olarak değil, sosyal ve kültürel ile çevresel faktörlerin iyileştirilmesiyle de olduğunu belirten Karaman, “Trakya’da il merkezileri dışında Çorlu, Çerkezköy, ve Keşan gibi yerlerin yanında en çok destek verdiğimiz yerlerden biriside Lüleburgaz’dır. Lüleburgaz’da bugün yapılan proje sosyal ve kültürel kalkınma içine giriyor. Bölgemizde şuana kadar yerel yönetimler olarak bu alanda hibe alan tek belediye Lüleburgaz Belediyesi oldu.Ajan olarak projenin diğer ayaklarına da destek vermeye çalışacağız” dedi.

 

Daha sonra proje hakkında Lüleburgaz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Yılmaz Deniz, Metropol Kentsel Tasarım ve Şehir Planlama Şehir Planlamacısı Neslihan Barış Karatekin ve Mine Çiçek sunum yaptı.

 

Yılmaz ORUÇ

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek