Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 06 Mayıs 2014, Salı 09:21 tarihinde eklendi. 1296 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ayçiçekleri beşinci kez açtı

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bu yıl 5’incisi düzenlenen Ayçiçekleri Açarken adlı 19 tiyatro oyununun sahneleneceği tiyatro günleri 5 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen Gala töreni ile başladı.
Ayçiçekleri beşinci kez açtı

Ayçiçekleri Açarken adlı tiyatro günü ile ilgili resimlerin yer aldığı sergide öğrencilerin resimleri sergilendi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan gala törenine Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin İnce, Mili Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Hayrettin İnce, bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri Ayçiçekleri Açarken isimli Tiyatro Günleri’nde 17 okulun 38 tiyatro gösterisi gerçekleştireceklerini ve gösterileri 12 bin öğrencinin izlemesinin beklediğini söyledi. İnce “ “Eğitim için sınır yoktur” düsturu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

 Bu yıl da Türkiye’de benzeri olmayan bir çalışmanın beşincisinin açılışını yapmaktan dolayı mutluyuz. İnanıyorum ki bu sahnelerden yetişen birçok öğrencimiz geleceğin büyük sanatçıları arasında yer alacaktır.

 

 Bölgemizi simgeleyen, ayçiçekleri ismini verdiğimiz tiyatro günlerinin tüm camiamıza hayırlı olmasını diliyor herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından Tiyatro Günlerine katılan 17 Okulun Müdürüne katılım belgeleri verildi. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Okul-Aile Birliği Üyelerinin hazırladıkları “Skeçler” adlı oyunu sahnelendi. Velilerin diyeti konu alan oyunu ve kadın programlarını anlatan skeçleri salondakilerin büyük beğenisini kazandı. Daha sonra Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları “Deli Bayram” adlı oyunun bir perdesi sahnelendi.

5 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen gala ile start alan tiyatro gösterileri 16 Mayıs Cuma gününe kadar sürecek.

 

Gökhan KAN

 

 

 

 

Gökhan KAN

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek