Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nden prostat MR’ı görüntülemesi başladı
Pehlivanköy Kaymakamı’ndan Kırklareli Valisi’ne veda ziyareti
Kırklareli’nde korkutan yangın
8 KASIM PARKI’NIN TEL ÇİTLERİ ÇALINDI
Bu haber 06 Mayıs 2014, Salı 09:22 tarihinde eklendi. 3238 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

3 Mayıs Türkçülük Günü kutlandı

Türk Eğitim-Sen Lüleburgaz Şubesi ile Türk Ocakları Lüleburgaz Şubesi, 3 Mayıs Türkçülük Bayramını kutlamak için geçtiğimiz Cumartesi günü Kongre Meydanı’nda toplandı ve ardından da basın açıklaması yaptı.
3 Mayıs Türkçülük Günü kutlandı

 Saat 17.00’de yapılan basın açıklamasında açıklamayı Recep Güder, Bengül Tanrıkulu, Serpil Aksüt okurken Murat Kaya’da Andımız’ı okuttu.

Basın açıklaması şöyle “3 Mayıs 1944, Türk topraklarında yok edilmek istenen Türkçü düşüncenin şaha kalktığı sembol gündür. Geçtiğimiz asrın ilk Türkçü Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk’ün inkılâpları ve hizmetleri ile Türk Kültürü temelleri üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, 1944 Baharında Sovyet rüzgârının da etkisi ile Türk kimliğinden uzaklaştırılmak istenmiştir. Türk’ü köksüzleştirme hareketine dur deme açık yürekliliğini gösteren Nihal Atsız ve dava arkadaşları mahkeme ve hapislere düşürülmüş, Komünist Sabahattin Ali – Atsız davası Irkçı-Turancı davasına dönüştürülerek onların şahsında Türkçülük yargılanmıştır. Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Türk Ocakları Genel Merkezinin temel atma törenine iştirak ederek bizzat harç koyan İsmet İnönü, kendi Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkçüleri maalesef fesat teşekkülleri kurmakla itham etme tutarsızlığını göstermiştir. 3 Mayıs 1944’de, Ankara sokakları, daha önce şahit olmadığı Milliyetçi refleksin gösterilmesine sahne olmuş, Türkçü Gençler fikir büyüklerini yalnız bırakma-mıştır. Yüzlerce Türkçü genç Hükümetin  talimatıyla tutuklanarak çeşitli işkencelere maruz bırakılmıştır. Tutuklananlar arasında önemli Türkçü aydın ve askerler de vardır. Necdet Sancar, Remzi Oğuz Arık, Reha Oğuz Türkkan, Fethi Tevetoğlu ve Başbuğ Alparslan Türkeş gibi nice yiğit vatan evladı 1949’a kadar sürecek işkence, tahkikat ve esarete tabii tutulacaktır. Fakat 3 Mayıs hareketi Türk Gençliğinin yüreğinde taşıdığı Türklük ateşini söndürmemiş aksine daha da parlatmış, Bozkurtlar Ankara’da Türk’üz, Türkçüyüz, diye haykırmıştır. Kimseden haksız bir yer yada bir şey talep etmiyoruz. Atalarımızdan kalan  mirasın,  mefahirimizin gömülü olduğu toprakların bizim olması Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalması’ ülküsünü kalbimizde taşıyoruz. Kimin hain, kimin vatanperver olduğunu tarih tayin edecektir, hatta etmiştir bile. Bu ülkede Türk olmak dünde zordu, bugünde zor. Ama unuttukları bir şey var ki “Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve ebediyen de Türk olarak yaşayacaktır” Kendisini Türk hisseden, bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlu olsun.

“Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” denildi.

 

Yılmaz ORUÇ

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek